Automobil porodice Đokić potpuno spaljen: Sumnja se na kriminalnu grupu

0
Radiosarajevo.ba
Automobil porodice Đokić potpuno spaljen: Sumnja se na kriminalnu grupu
Foto: Branko Janačković/ Blic / Zapaljeno vozilo porodice Đokić

Automobil porodice Đokić koji je pronađen u okolini Aleksinca (Srbija) je u potpunosti spaljen. Forenzičari tragaju za tragovima koji ih mogu dovesti do počinilaca. Zapaljeni dijelovi vozila su pretraživani dio po dio.

Šlep kamion nije mogao da se probije do vozila, već je zapaljeni Passat izvučen viljuškarom.

Goran, Gordana i njihova kćerka Lidija Đokić ubijeni su najvjerovatnije iste noći u kojoj im se izgubio trag, između ponoći i dva sata ujutru, nakon čega je ubica njihova tijela zapalio u gramlju u ataru sela Moravac, a onda ih prekrio granjem i lišćem, a njihov automobil odvezao do atara sela Tešice i tu ga zapalio u pokušaju da prikrije sve tragove.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Motiv svirepog ubistva tročlane porodice najvjerovatnije je novac, tačnije dug koji je neko imao prema Goranu koji je držao mijenjačnicu u Aleksincu i, prema nezvaničnim informacijama, povremeno je i davao novac na kamatu.

Iako nije zvanično potvrđeno, policija bi narednih dana trebala poligrafski ispitati rodbinu, prijatelje i poznanike porodice Đokić kako bi provjerili da li su informacije koje su im davali u danima nakon njihovog nestanka bile tačne.

Iza zločina u Moravcu mogla bi biti i organizovana kriminalna grupa jer je gotovo nemoguće da jedan čovjek izvede ovako monstruoznu otmicu i ubistvo, piše Blic.

Zapaljeno vozilo porodice Đokić - undefined

Foto: Branko Janačković/ Blic: Zapaljeno vozilo porodice Đokić

Ne isključuje se mogućnost da je Đokić praćen danima kako bi se dobro proučilo njegovo kretanje te da je isto izabran trenutak za otmicu kada se vraća iz Moravca, budući da je vikendom obilazio majku.

U toj varijanti planiranje zločina moralo je da uključi i nekoga od lokalnih mještana koji im je pokazao mjesto za skrivanje automobila i tijela, kao i lokalne puteve. Lokacija na kojoj je zapaljen Passat je izuzetno nepristupačna tako da se kroz grmlje obrasle staze jedva prolazi vozilom. Na tom mjestu, automobil je zapaljen kako bi se uništili tragovi.

Zapaljeno vozilo porodice Đokić - undefined

Foto: Branko Janačković/ Blic: Zapaljeno vozilo porodice Đokić

Činjenica da su tijela i vozilo na dvije, oko 10 kilometara, udaljene lokacije govori o o tome da je cilj bio da se policija zavara kako bi zločinci dobili dovoljno vremena da se bezbjedno sklone.

Podsjetimo, tročlanoj porodici svaki trag izgubio se u noći između nedjelje i ponedjeljka kada su iz Moravca, gdje su proveli dan s Goranovom majkom, oko ponoći krenuli ka svom stanu u Aleksincu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije