Srbija / Da li je porodica Đokić ubijena zbog duga: Jedna stvar je posebno čudna

03. 10. 2021. u 09:42:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Goran, Gordana i njihova kćerka Lidija Đokić ubijeni su najverovatnije iste noći u kojoj im se izgubio trag, između ponoći i dva sata ujutru, nakon čega je ubica njihova tijela zapalio u šipražju u ataru sela Moravac (u srbijanskoj opštini Aleksinac), a onda ih prekrio granjem i lišćem, a njihov automobil Pasat je odvezao do atara sela Tešice i tu ga zapalio u pokušaju da prikrije sve tragove.

Motiv svirepog ubistva tročlane porodice najverovatnije je novac, tačnije dug koji je neko imao prema Goranu koji je držao mijenjačnicu u Aleksincu i, prema nezvaničnim informacijama, povremeno je i davao novac na kamatu.

Kako nezvanično piše Blic, policija će narednih dana poligrafski ispitati rodbinu, prijatelje i poznanike porodice Đokić kako bi provjerili da li su informacije koje su im davali u danima nakon njihovog nestanka bile tačne.

Ono što je u ovom slučaju posebno čudno je to što niko od ispitanih ljudi nije rekao ništa što bi moglo da ukaže zbog čega bi neko mogao da naudi Đokićima. Policija je zapaljeni automobil, a potom i njihova tijela, pronašla detaljnim operativnim radom i "češljanjem" ogromnog terena u okolini Aleksinca.

Podsjetimo, tročlanoj porodici svaki trag izgubio se u noći između nedelje i ponedeljka kada su iz Moravca, gde su proveli dan s Goranovom majkom, oko ponoći krenuli ka svom stanu u Aleksincu.

Prvobitno se mislilo da su ka svom gradu krenuli uobičajenim putem, kroz selo Žitkovac, a potom u Aleksinac i da im se svaki trag izgubio na ovom potezu. Tu teoriju potvrđivao je snimak sa sigurnosne kamere autopraonice na izlazu iz sela Žitkovac, koja je snimila njihov automobil u 00:10 sati, piše Blic.

Međutim, istraga je pokazala da kobne noći porodica Đokić nije išla uobičajenim putem i nisu skrenuli na prvoj raksrsnici, već su se zaputili kontraputem. Kamera ih je posljednji put snimila u selu Tešice, koje je od Moravca udaljeno više od osam kilometara i to dva sata kasnije.

Upravo u ataru sela Tešice jučer je pronađen zapaljen automobil Đokića, dok su tijela pronađena u ataru sela Moravac. Sada je misterija da li je ubica, nakon zločina, snimljen kako vozi automobil ka Tešici, gdje ga je potom i spalio, ili su Đokići iz nekog razloga išli tim putem.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)