Neobični simptomi kod kovid pozitivnih u Srbiji

0
Radiosarajevo.ba
Neobični simptomi kod kovid pozitivnih u Srbiji
Foto: EPA-EFE / Srbija

Još od starta pandemije su se na listi simptoma koronavirusa kao najčešći istakli groznica, malaksalost, suv kašalj, bolovi u mišićima, kratak dah, gubitak čula mirisa i ukusa…

Vježbali smo da razlikujemo koronavirus od gripa, prehlade ili alergije, a naučili smo i kojim se redom simptomi pojavljuju.

Onda se ispostavilo da je gubitak mirisa i ukusa zapravo najsigurniji znak da imate koronu, javlja se i prije temperature.

Na kraju smo vidjeli da na koronavirus mogu da ukazuju i promjene na nožnim prstima, a jedna Beograđanka skrenula je pažnju na još jedan rijedak simptom koji se ispoljava na koži, piše Nova.

Međutim, oni koji su se suočili s ovom bolešću imali bi da dodaju još mnogo zdravstvenih problema koji su im stigli u “paketu” s kovidom 19.

U svom neznanju i konfuziji s relevantnim informacijama o koronavirusu, ni simptomi nisu izuzetak, pa kovid pozitivni iz Srbije na društvenim mrežama dijele sopstvena iskustva i traže eventualne savjete.

Neki simptomi su zbunjujući, čak bizarni, možda uopšte i nemaju veze s koronom, ali u aktuelnoj situaciji, ljudi na sve obraćaju dodatnu pažnju.

Pa, sabrali smo neke od čudnih simptoma koji se ne pominju u zvaničnim objavama, ali su tema u grupama na društvenim mrežama.

Ostatak teksta pročirajte na linku OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije