Najnovija informacija: Uhapšen ubica Nusreta Destanovića

0
Radiosarajevo.ba
Najnovija informacija: Uhapšen ubica Nusreta Destanovića
Foto: Sandžak Danas / Nusret Destanović

Austrijske vlasti su uhapsile Sjeničanina Seada Zečevića Ahmetovića (27), osumnjičenog za ubistvo Nusreta Destanovića (28) iz Tutina, potvrđeno je iz pouzdanih izvora za radio Sto plus.

Uhapšen po međunarodnoj potjernici, Sead Z.A. je optužen za zločin koji je potresao ne samo Sandžak nego i cijeli Balkan, nakon što je pobjegao u Austriju odmah po izvršenju.

Tragedija se dogodila 8. februara, kada je, prema optužbama, S.Z. smrtonosno ranio Nusreta Destanovića koristeći oštar predmet.

Sramotne izjave: Ambasador Izraela u Srbiji negirao genocid u Srebrenici

Sramotne izjave: Ambasador Izraela u Srbiji negirao genocid u Srebrenici

Nakon ubistva, tijelo je navodno odbačeno u napušteni bunar u selu Međugor, blizu Sjenice, gdje je pronađeno nakon dva dana intenzivne potrage.

Više tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo je slučaj protiv S.Z., optužujući ga za teško ubistvo, što naglašava ozbiljnost zločina.

Istraga je, pored glavnog osumnjičenog, obuhvatila i E.DŽ. (19) iz Sjenice i E.H. (40) iz Novog Pazara, koji se suočavaju sa optužbama za neprijavljivanje pripreme krivičnog djela i pomoć učiniocu nakon izvršenja zločina, respektivno.

Pojavio se snimak teško ranjenog Nusreta Destanovića: Razotkrivena zla namjera ubice

Pojavio se snimak teško ranjenog Nusreta Destanovića: Razotkrivena zla namjera ubice

Sud je za sve osumnjičene odredio pritvor do 30 dana, dok se čeka dalji razvoj događaja. Ovaj slučaj je ponovo pokrenuo diskusiju o sigurnosti i pravdi u lokalnim zajednicama, stavljajući fokus na međunarodnu saradnju u borbi protiv kriminala, piše Sandžak danas.

Dok se Sandžak oporavlja od šoka, oči javnosti su uprte u pravosudni sistem, očekujući pravedno suđenje i kaznu za odgovorne. Slučaj je podsjetnik na važnost brze i efikasne pravosudne reakcije, kao i na neophodnost saradnje između različitih zemalja u suzbijanju transnacionalnog kriminala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije