Otkrivena fotografija Rijalde H. i Nusreta D. u restoranu dan uoči tragičnog ubistva

3
Radiosarajevo.ba
Otkrivena fotografija Rijalde H. i Nusreta D. u restoranu dan uoči tragičnog ubistva
Foto: Facebook / Nusret Destanović

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo je istragu protiv dvije osobe osumnjičene za ubistvo: Emraha Džankovića (19) iz Sjenice i Elvisa Hrnjaka (40) iz Novog Pazara, u vezi s krivičnim djelom ubistva Nusreta Destanovića.

Ipak, pažnja javnosti uglavnom je usmjerena na Seada Ahmetovića Zečevića (27), također iz Sjenice, koji je identificiran kao glavni osumnjičeni za navedeno djelo. Trenutno je u bijegu, i protiv njega je izdata međunarodna potjernica.

Tokom istrage, uhapšena je Rijalda Haci (27), bivša supruga Seada Ahmetovića Zečevića, zbog sumnje da je bila upućena u pripreme za krivično djelo. Portal Sandzak Danas je došao do fotografije snimljene 7. februara u 23.13 sati, dan prije ubistva, koja prikazuje Rijaldu Haci i Nusreta Destanovića zajedno u restoranu Sidro u Novom Pazaru, skoro 60 kilometara udaljeno od njihovih domova. Iako je Rijalda H. bila sa ubijenim Nusretom Destanovićem dan prije ubistva, očigledno mu nije dala nijednu informaciju da mu se sprema ubistvo.

Ekskluzivno | Goran Bregović za Radio Sarajevo: 'Ako Keanu Reeves dolazi, doći će i Bijelo dugme'

Ekskluzivno | Goran Bregović za Radio Sarajevo: 'Ako Keanu Reeves dolazi, doći će i Bijelo dugme'

Fotografija svjedoči njihovom sastanku neposredno prije ubistva, nakon kojeg je Sead Ahmetović Zečević poslao poruku s telefona Rijalde Haci, kojom je Nusreta Destanovića namamio u zamku. Rijalda Haci je tokom dva dana bila u kontaktu sa svojim ljubavnikom Nusretom Destanovićem, kao i sa bivšim mužem Seadom Ahmetovićem Zečevićem. Očigledno je da je njena uloga u kulminaciji sukoba, koji je doveo do ubistva Nusreta Destanovića, više nego jasna. Sada je na sudu i tužilaštvu da odrede njenu stvarnu ulogu u ovom zločinu!

Pored ovog dokaza, postoje i poruke koje je Sead Ahmetović uputio Rijaldi Haci, uključujući "Ja ili Nusret, jedan ide pod zemlju", na šta je Rijalda odgovorila: "Boli me ku*ac, ćao, haj ćao". Ove poruke, koje su nastale znatno prije događaja, zajedno s prethodno navedenim dokazima, ukazuju na to da je Rijalda Haci, barem djelomično, manipulirala situacijom, doprinoseći sukobu između Seada Ahmetovića Zečevića i Nusreta Destanovića.

Rijalda H. i Nusret D.

Situacija postaje složenija kada se uzmu u obzir porodične veze: Rijalda Haci je iz sela Bioca na Pešteru, bila je udata u Međugorju, gdje je živjela s Seadom Ahmetovićem Zečevićem u Sarajevu pet godina. Nakon razvoda, vratila se u rodno selo Bioc. Njena bračna historija povezana je s porodicom ubijenog; njen brat bio je oženjen sestrom Nusreta Destanovića, čime su postali porodični prijatelji.

Destanović je, posjetivši sestru, započeo vezu s već razvedenom Rijaldom. Majka Seada Ahmetovića Zečevića je iz Međugorja, bila je udata u okolini Novog Pazara, gdje je rodila sina Seada, a nakon razvoda se vratila u Međugorje, ostavivši sina kod svoje majke koja ga je odgajala. Tako se pokazalo da su osumnjičeni za ubistvo i žrtva u rodbinskim vezama.

Poruke

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije