Ukopan svirepo ubijeni Nusret Destanović: "To nisu ljudi, to su zvijeri"

0
Radiosarajevo.ba
Ukopan svirepo ubijeni Nusret Destanović: "To nisu ljudi, to su zvijeri"
Foto: FB / Nusret Destanović

Nusret Destanović (28), čiji nestanak se završio tragično kada je njegovo tijelo pronađeno u napuštenom bunaru u zaseoku kod Tutina, ukopan je u nedjelju, 11. februar, u rodnom Đerekaru.

Dženaza namaz počeo je u porodičnoj kući mučki ubijenog mladića, odakle se potom krenulo do džamije u Đerekaru. Od mladića su se oprostili njegovi najmiliji otac Šemso, majka Fatima, tri brata i tri sestre, kao i mnogobrojna rodbina i prijatelji.

"Nisam mogla da se odvojim od Nusretovog tijela. I dalje ne mogu da vjerujem šta nas je snašlo, kakav gubitak, velika tuga. Nusret je bio mlad, divan momak, dobar, vrijedan dečko. Od tolikih slobodnih i mladih djevojaka, on nađe da bude sa razvedenom ženom, zaljubio se i navukao sebi probleme. Ali opet, zar tako da mu urade? To nisu ljudi, to su zvijeri", izjavila je rodica za Novosti.

Feđa Dudić: Poštujem Srbiju od početka angažmana u zemlji. Ne želim da od ovog nastane rijaliti

Feđa Dudić: Poštujem Srbiju od početka angažmana u zemlji. Ne želim da od ovog nastane rijaliti

Kobna poruka ga koštala života

Nusret je nestao prije nekoliko dana, da bi 10. februara, njegovo tijelo bilo pronađeno u bunaru i tada je ustanovljeno da je u pitanju ubistvo, najverovatnije iz strasti ili osvete. Novopazarska policija brzo je reagovala i za vrlo kratko vreme, identifikovala osumnjičene za svirepo ubistvo momka sa Peštera, piše Srpskainfo.

Sumnja se da ga je ubio Sead Z., bivši muž Rijalde H., sa kojim se Nusret viđao.

Kako se sumnja, tragični niz događaja započeo je kada je Nusret primio poruku s Rijaldinog telefona. Poruka, za koju se ispostavilo da ju je poslala osoba koja je željela da mu naudi, pozivala ga je da dođe do nje. Nusret, ništa ne sumnjajući, odazvao se pozivu, ali umjesto očekivanog susreta, dočekala ga je zasjeda.

Na dogovorenom mjestu, umjesto žene, kojoj je lokalna zajednica prije nekoliko godina skupljala novac kako bi joj pomogli oko smještaja i dvoje maloljetne djece, sačekalo ga je nekoliko muškaraca koji su ga brutalno pretukli.

Objavljen snimak Nusretovog ubice: Šta je Sead Z. radio nakon ubistva?

Objavljen snimak Nusretovog ubice: Šta je Sead Z. radio nakon ubistva?

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su E. Dž. (19) iz Sjenice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu i E. H. (40)  iz Novog Pazara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Svima je po nalogu novopazarskog tužilaštva određen pritvor do 30 dana.

E. H. se sumnjiči da je omogućio S. Z. boravak u svojoj kući nakon izvršenog krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije