Objavljen snimak Nusretovog ubice: Šta je Sead Z. radio nakon ubistva?

3
Radiosarajevo.ba
Objavljen snimak Nusretovog ubice: Šta je Sead Z. radio nakon ubistva?
Foto: Sandžak Danas / Nusret Destanović

U velikoj policijskoj akciji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su tri osobe u vezi sa brutalnim ubistvom dvadesetosmogodišnjeg Nusreta Destanovića iz Tutina.

Među uhapšenima je E. Dž. (18) iz Sjenice, osumnjičen za teško ubistvo u saizvršilaštvu, kao i Elvis Hrnjak (40) iz Novog Pazara, optužen za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela. Treća osoba, Rijalda Haci (27) iz Sjenice, uhapšena je zbog neprijavljivanja pripremanja krivičnog djela. Dok je Sead Zećović u bjekstvu i nedostupan policijskim organima.

Redakcija portala Sandžak Danas je došla do dva video snimka koja prikazuju ključne trenutke koji su prethodili tragičnom ubistvu Nusreta Destanovića.

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Na snimcima se vidi kako golf IV, u vlasništvu Destanovića, ulazi u dvorište jedne zgrade, okreće se i parkira. Iz automobila sa vozačevog sjedišta izlazi Sead Zećović, koji trči prema suvozačevom mjestu, i tamo, koristeći oštar predmet, zadaje više udaraca Nusretu Destanoviću, uključujući i kobne.

U automobilu marke Golf IV, koji je u vlasništvu Nusreta Destanovića, još uvijek postoje tragovi krvi. Ti tragovi krvi kao i video snimak predstavljaju neoboriv dokaz protiv Seada Zećovića da je ubio Nusreta Destanovića.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih su došli, Sead Zećović i E. Dž. (18) iz Sjenice su najprije fizički napali Nusreta Destanovića prije nego što su ga prisilno smjestili u njegov automobil, na suvozačkom sjedištu. Na drugom snimku, zabilježenom nakon ubistva, vidi se kako Sead Zećović pije vodu sa pištolja u autopraonici, nakon izvršnje zločina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije