Otac ubice Nusreta Destanovića otvorio dušu: 'Kad sam saznao za nestanak, slutio sam najgore'

2
Radiosarajevo.ba
Otac ubice Nusreta Destanovića otvorio dušu: 'Kad sam saznao za nestanak, slutio sam najgore'
Foto: Facebook / Nusret Destanović

U sjeni tragičnog događaja koji je potresao Sandžak i cijeli region, Selim Zečević-Ahmetović, otac glavnog osumnjičenog za ubistvo 27-godišnjeg Nusreta Destanovića iz Tutina, dao je izjavu za medije.

U velikoj policijskoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapšene su tri osobe povezane s ovim slučajem, a Selimov sin, Sead, nalazi se u bijegu.

Među uhapšenima su Emrah Džanković (18) iz Sjenice, osumnjičen za teško ubistvo u saučesništvu, Elvis Hrnjak (40) iz Novog Pazara, optužen za pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela, i Rijalda Haci (27) iz Sjenice, uhapšena zbog neprijavljivanja pripreme krivičnog djela.

U Neumu jutros 13 stepeni: Meteorolozi objavili prognozu do utorka - bit će i kiše i sunca

U Neumu jutros 13 stepeni: Meteorolozi objavili prognozu do utorka - bit će i kiše i sunca

Selim Zečević, otac glavnog osumnjičenog za ubistvo Nusreta Destanovića, Seada Zečevića, obratio se redakciji Sandžak Danas i odgovorio na nekoliko pitanja koja muče cijeli Sandžak  i cijeli region Balkana povodom ovog surovog ubistva.

"Prvo, dozvolite mi da razjasnim moje prezime; poznat sam kao Selim Zečević zbog moje karijere u muzici, ali moje pravo prezime je Ahmetović. Što se tiče mog sina, moram reći da sam duboko razočaran. Znam da sam odgojio sina da bude pošten i da živi pošteno, ali odnosi između nas nisu bili najbolji, već tri godine nisam imao nikakav kontakt sa njim. Kad sam saznao za nestanak Nusreta, slutio sam najgore", kazao je Selim.

Zatim je dodao:

"Rođak Elvis Hrnjak mi je javio da je moj sin doveo sporni automobil kod njega. Odmah sam krenuo do Elvisa i zajedno smo pozvali saobraćajnu policiju. Bio sam šokiran i tužan, ali nisam oklijevao da sarađujem s policijom.

Elvis Hrnjak, koji živi na novopazarskom naselju Hadžet, i kod kojeg je moj sin dovezao sporni Golf IV, automobil Nusreta Destanovića, vjerovatno nakon izvršenog zločina, obavijestio me je da je automobil kod njega.

Ukopan svirepo ubijeni Nusret Destanović: "To nisu ljudi, to su zvijeri"

Ukopan svirepo ubijeni Nusret Destanović: "To nisu ljudi, to su zvijeri"

Odmah sam upalio automobil i otišao do Elvisa, gdje smo odmah pozvali patrolu saobraćajne policije. Dežurni saobraćajci, u koordinaciji s nama, utvrdili su čije je vozilo. Ta patrola saobraćajne policije bila je izuzetno profesionalna i operativna. Nakon toga, lično sam otišao i doveo dežurne inspektore da preuzmu dalju istragu", kazao je Selim Zečević.

Ostatak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije