Krizni štab donosi odluku: Srbija danas popušta mjere?

Radiosarajevo.ba
Krizni štab donosi odluku: Srbija danas popušta mjere?
Foto: Screenshot / Darija Kisić-Tepavčević

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa u Srbiji, danas će raspravljati i odlučiti o tome kada će tačno biti otvoreni bioskopi i pozorišta.

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović, koji je i član Kriznog štaba, a koji se među privima i zalagao da kulturne ustanove moraju da počnu da funkcionišu čim prije, najavio je da bi otvaranje kina i pozorišta trebal biti prvo sljedeće popuštanje mjera.

Tačan datum, ipak, trebalo bi da bude saopšten danas, nakon sjednice Kriznog štaba Srbije.

"Ukoliko se ovakav silazni trend nastavi i narednih dana, vrlo skoro nas očekuje i popuštanje mjera", rekla je dr Darija Kisić Tepavčević na pres konferenciji misleći tom prilkom na bioskope i pozorišta.

Na to se nadovezao i dr Predrag Kon, epidemiolog i također član Kriznog štaba Srbije, koji je rekao da "iako je protiv brzog otvaranja i popušanja", neke stvari, kao što je kultura zaslužuju da budu prioritet.

Sada se, kaže, održavamo oko 100, 200 novozaraženih, a popuštanje mjera treba da se desi tek kada Srbija padne ispod 100.

"To je moja tvrda preporuka", istakao je dr Kon.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije