Srbijanski epidemiolog Kon o maskama koje djeca moraju nositi u školama

Srna
Srbijanski epidemiolog Kon o maskama koje djeca moraju nositi u školama
Agencije / Predrag Kon

U školama u Srbiji biće obavezno nošenje troslojnih maski, a ne jednoslojnih platnenih, rekao je epidemiolog Predrag Kon.

Kon je objasnio time da epidemija koronavirusa neće biti spuštena na nulu prije polaska u školu.

Prema njegovim riječima, ukoliko se mjere budu poštovale onda se neće morati raditi potpuna izolacija svakog odjeljenja u koje uđe virus.

On je podsjetio da će se u školama, najvjerovatnije, održavati kombinovana nastava, a da će se za učenike od petog do osmog razreda naizmjenično odvijati nastava na daljinu.

Kon, koji je član Kriznog štaba Vlade Srbije za zaštitu od koronavirusa, rekao je i da se epidemija u Srbiji na nekim nivoima stabilizovala, ali da se aktivnost virusa veoma sporo smiruje, što se vidi kroz evidenciju onih koji se prvi put javljaju u kovid ambulante.

"Moram da naglasim da mi imamo 10 odsto naših sugrađana koji ne poštuju nikakve mere i to jeste činjenica. Isto tako imamo i nepoštovanje na pojedinim mestima. Potrebno je pronaći efkasniji mehanizam sprovođenja kontrole koje će uključivati određene kaznene odredbe", smatra Kon.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije