... / Srbijanski stručnjak Predrag Kon se povlači: Sav gnjev se okrenuo prema meni

14. 04. 2020. u 09:07:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 21

Epidemiolog Predrag Kon, jedan od vodećih beogradskih stručnjaka u borbi protiv koronavirusa objavio je na svom Facebook profilu da je vrijeme da se povuče i "prepusti boljima da vode pandemiju".

Kao razlog za takvu odluku naveo je napade na njega i stručni tim na zbog prodiranja koronavirusa u Gerontološki centar u Nišu.

“Koliko vidim po Fejsbuku glavni “krivac” za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vreme je da se zbog toga povučem i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne znam i ne umem. “Ratove” neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vreme je da se sklonim. Privremeno isključenje... Sve najbolje!” napisao je dr Kon, prenose mediji u Srbiji. 

U prethodnom postu stručnjak je naveo da je obolijevanjem 140 korisnika i četiri zaposlena došlo do velikog udara na ovaj centar i na čitav zdravstveni sistem.

"Ne sme da se ponovi. Mislim da neće. Taman kada počneš da veruješ da su svi razumeli šta je to što radimo, razočara me potpuno detinjasto ponašanje onih koji bi trebalo da budu najodgovorniji... To je ponašanje koje vodi u smrt više desetina ljudi. Ipak mi idemo dalje. Zaustavićemo ovu neman", naveo je Kon.

Zbog dešavanja u Gerontološkm centru u Nišu, direktor je priveden i određen mu je pritvor od 48 sati.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA