Srbijanci u Crnoj Gori kažnjeni sa po 1.000 eura

Radiosarajevo.ba
Srbijanci u Crnoj Gori kažnjeni sa po 1.000 eura
Foto: Anadolija / Crna Gora

Dva državljanina Srbije kažnjena su odlukom Osnovnog suda u Rožajama novčanom kaznom od po 1.000 eura, jer su nelegalno iz Srbije ušli u Crnu Goru sredinom jula, u vrijeme kada je zbog sprečavanja širenja koronavirusa građanima Srbije ulazak u Crnu Goru bio zabranjen, prenosi RTCG.

Državljani Srbije N.V. i M.M. proglašeni su krivim zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

"Na način što su iz Srbije, države koja ne ispunjava epidemiološke kriterijume, nelegalno ušli u Crnu Goru, izbjegavajući mjere zdravstvenog nadzora, čime su kao saizvršioci izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", navodi se u presudi izrečenoj početkom augusta.

Kako se dodaje, osuđeni su na novčanu kaznu od po 1.000 eura, koju su dužni da plate u roku od 15 dana po pravnosnažnosti presude.

"Ako okrivljeni ne plate novčanu kaznu u ovom roku, sud će istu zamijeniti kaznom zatvora tako što će za svakih započetih 25 eura novčane kazne odrediti jedan dan kazne zatvora", navodi se u presudi.

Kako se dodaje, odbijen je kao neosnovan prijedlog Osnovnog državnog tužilaštva iz Rožaja za izricanje mjere bezbjednosti protjerivanjem stranaca iz zemlje.

Tužilac je kao kaznu predložio po dva mjeseca zatvora okrivljenima, dok je branilac okrivljenih predložio da sud okrivljene osudi na blažu vrstu kazne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije