Hrvatska novinarka o borbi s COVID-19: Bol u cijelom tijelu i ležala bih cijeli dan

Radiosarajevo.ba
Hrvatska novinarka o borbi s COVID-19: Bol u cijelom tijelu i ležala bih cijeli dan
Instagram / Mirna Zidarić

Mirna Zidarić, sportska novinarka Hrvatske radiotelevizije (HRT) koja se na teniskom turniru u Zadru zarazila koronavirusom putem Instagrama osvrnula se na tvrdnje da je virus oslabio, otkrivši kako se nosi s bolešću.

"Covid-19 je tu, razmilio se diljem Hrvatske!!!! Opasno je tvrditi da je oslabio i nema dokaza da 90% mlađih od 60 godina nemaju simptoma (da ne tumačima ja, Đikić i Lauc su argumentirano objasnili).

Ono o čemu ja mogu govoriti je - da su simptomi iznimno neugodni iako ih se u mom slučaju svrstava u kategoriju blagih i ne želim znati kakvi su oni teški. Moja borba traje već šesti dan od kada je test potvrdio da sam + i čini se da ide na bolje jer više nemam temperaturu.

Osjećam iscrpljujuću slabost, bol u cijelom tijelu i ležala bih cijeli dan, no moje drage doktorice Marina i Erika upozoravaju da moram ventilirati pluća, primjenjivati razne tehnike disanja kako bi ih otvarala i učinila vitalnim u borbi s virusom koji napada bez pravila.

Iako sam ranije postove objavljivala uz fotografije iz arhive, mnogi su stekli dojam da je i moja C19 pozitiva asimptomatska, no ovih dana uopće nisam prezentna pa opet posežem za davnim bezbrižnim vizurama, ali silno želim da znate  da ova ozbiljna zdravstvena kriza nije i ne smije biti predmet prepucavanja i kalkulacija, odokativnih procjena, već ozbiljan problem kojim će se baviti isključivo stručnjaci, jer ne bude li tako mnogi će, koji nemaju svoju Marinu i Eriku ozbiljno stradati, a tada će biti kasno", napisala je Zidarić.

Podsjetimo, na Adria Touru pored novinarke Zidarić zaraženi su hrvatski teniseri Goran Ivanišević i Borna Ćorić, srbijanski igrač Novak Đoković, koji je i organizator turnira u Zadru, te Bugarin Gligor Dimitrov

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije