Džumhur o otkazivanju Adria Toura: Prije ili kasnije Đoković će doći u Sarajevo

AA
Džumhur o otkazivanju Adria Toura: Prije ili kasnije Đoković će doći u Sarajevo
Foto: EPA-EFE / Damir Džumhur

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur zaželio je brz oporavak jednom od najboljih “reketa“ svijeta Novaku Đokoviću, nakon što je u utorak objavljeno da je srbijanski sportista pozitivan na koronavirus.

Upravo su Džumhur i Đoković egzibicionim mečom u Sarajevu 5. jula trebali zaključiti Adria Tour, koji je tokom turnira u Zadru postao “klaster“ koronavirusa. Naime, tamo je utvrđeno da je bugarski teniser Grigor Dimitrov obolio od COVID-19, nakon čega je utvrđeno da među učesnicima ima još zaraženih koronavirusom, a potom je i Adria Tour otkazan.

“Svi smo saznali vijest da je Novak Đoković pozitivan na koronavirus. Ovom prilikom mu želim brz oporavak i mogu samo potvrditi njegove riječi kako je sve radio čista srca i sa željom da pomogne svim teniserima. Znam koliko se Nole bori za sve tenisere svijeta i zaista mi je žao što se jedna lijepa priča na ovakav način završava“, kazao je Džumhur.

Bh. teniser, koji je bio u kontaktu sa Đokovićem i Dimitrovim tokom turnira Adria Toura u Beogradu, se također testirao na koronavirus, ali je njegov nalaz bio negativan.

Svjestan sam da će ovo uticati na održavanje meča između mene i Novaka u Sarajevu, koji je bio planiran 5. jula i koji se neće dogoditi. Ali, to ne znači da Novak u budućnosti neće posjetiti moj grad. Znam da ima veliku želju da dođe u Sarajevo i to će se prije ili kasnije desiti. Najbitnije je da Nole prvo ozdravi i da sve prođe u najboljem redu, a biće vremena za tenis. Također, želim brzo ozdravljenje svim ostalima koji su zaraženi“, poručio je Džumhur.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije