Oglasio se Đokovićev trener i otkrio šta se zaista desilo u Zadru

Radiosarajevo.ba
Oglasio se Đokovićev trener i otkrio šta se zaista desilo u Zadru
Foto: EPA-EFE / Marjan Vajda i Novak Đoković

Marjan Vajda, jedan od trenera srbijanskog tenisera Novaka Đokovića, ističe za Sport klub da je Adria Tur bio prava ideja i da su poštovane preporuke Vlade Hrvatske.

"Ideja organizovanja Adria Tura bila je dobra – očigledno, posle duge pauze na ATP turu, to je definitivno pomoglo igračima da se vrate na pravi put i da uživaju u tenisu u malo drugačijem konceptu. Svi učesnici došli su jer su mjere Vlade popustile, te mjere su svi poštovali, tako da je pogrešno upirati prstom (u organizatore) jer su definitivno poštovali instrukcije Vlade", kaže Vajda.

Slovački trener, koji je sa Đokovićem od 2006. godine, nije u ovom trenutku želio da se upušta dublje u to na kakav je tretman u medijima naišao najbolji teniser svijeta.

"Sada je najvažnije da ostanemo mirni, a Noletu, Jeleni i svim učesnicima želim brz oporavak. Poslao sam Noletu i porodici mnogo podrške i pozitivne energije", dodao je 55-godišnji trener koji je sa Đokovićem osvojio 17 Grand slem titula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije