Rađa zgrožen reakcijama prema Đokoviću: Nevjerovatna količina s*anja po Novaku

Radiosarajevo.ba
Rađa zgrožen reakcijama prema Đokoviću: Nevjerovatna količina s*anja po Novaku
Facebook / Rađa i Đoković

Srbijanskog tenisera Novaka Đokovića, koji je pozitivan na koronavirus, sa svih strana napadaju da je svojim neodgovornim ponašanjem i organiziranjem turnira u Zadru ugrozio zdravlje velikog broja ljudi.

Đoković se izvinio i priznao da je turnir u Zadru organiziran prerano, ali je u svojoj objavi napisao i kako je imao najbolje namjere te da je htio pomoći teniserima iz regije i poslati poruku solidarnosti i poštovanja.

U Đokovićevu odbranu sad je stao legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa koji na Facebooku piše kako se ovih dana svi takmiče ko će “više po*enjati srbijanskog tenera koji je napravio sve da pomogne Hrvatima”.

“Nevjerojatna je količina s*anja po Novaku ovih dana. Natjecanje ‘ko će ga više po*enjati. Čovik je napravija sve da pomogne nama Hrvatima da se promoviramo i da pokušamo spasit bar dio sezone. I naravno, budi dobar izi govno”, piše Rađa.

Kaže kako je istina da je bilo grešaka, ali da su ih u prvom redu napravili bugarski teniser Dimitrov i organizacija pa tek onda ostali učesnici.

“Za usporedbu pogledajte kafiće, noćne klubove vikendom, utakmice, šetnice, javni prijevoz itd. Sve puno ljudi i niko ne nosi ni masku niti se drži distance. Ali naravno da nije baza srat po Anti i Mati. Zato po Novaku udri iz svih oružja. A čovik je riskira svoje zdravlje da nama nešto napravi”, piše Rađa.

Kaže i kako je o časnim sestrama iz Đakova, gdje je situacija trenutno puno gora, objavljena tek koja stidljiva rečenica.

“Ovo šta se dogodilo pametni će shvatiti ka upozorenje da je virus među nama i da ga treba ozbiljno shvatit jer smo se svi skupa previše opustili. Usput se vidi da smo bez obzira na status i imanje svi isto podložni virusima i da se moramo bolje držat uputa”, piše Rađa na kraju objave uz koju je objavio sliku na kojoj pozira s Đokovićem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije