Sarajevo / Osnovan fond za pomoć porodicama Davora Vujinovića i Adisa Šehovića

14. 02. 2019. u 16:51:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Općina Novi Grad Sarajevo uspostavila je poseban fond za pomoć prodicama policajaca Četvrte policijske uprave Novi Grad Adisa Šehovića i Davora Vujinovića koji su ubijeni na službenoj dužnosti 26. oktobra prošle godine u naselju Alipašino Polje.

Općinsko vijeće Općine Novi Grad je na vanrednoj sjednici održanoj povodom tog tragičnog događaja donijelo zaključak da se formira poseban fond za pomoć roditeljima ubijenih policiskih službanika i suprugama sa djecom. Poseban fond za pomoć porodicama Šehović i Vujinović uspostavljen je krajem prošle godine, a isplata novčanih sredstava u iznosu od po 500 KM mjesečno roditeljima i 500 KM suprugama sa djecom počela je od januara ove godine.

Pored toga ova lokalna zajednica već šestu godinu stipendira i dijete policajca Muhidina Pivodića, koji je ubijen 31. decembra 2012. godine na službenoj dužnosti dok je osiguravao pravoslavnu crkvu Hram svetog Nikolaja u naselju Reljevo.

Pivodića je ubio tada 25-godišnji Anel Ćemo za što je osuđen na 34 godine zatvora, dok se istraga o počiniteljima ubistva Adisa Šehovića i Davora Vujinovića još uvijek vodi.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA