Obavještenje: Nova cijena karti za Trebevićku žičaru

10
Radiosarajevo.ba
Obavještenje: Nova cijena karti za Trebevićku žičaru
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Trebevićka žičara

Nadzorni odbor, na prijedlog uprave JP Sarajevo, na sjednici održanoj 29. novembra 2023. godine donio je Odluku o novoj visini cijene karte Trebevićke žičare kako slijedi:

  • Povratna karta 30 KM
  • Jednosmjerna karta 20 KM
  • Povratna karta sa uračunatim popustom 6 KM
  • Jednosmjerna karta sa uračunatim popustom 4 KM

Cijene sa uračunatim popustom odnosi se na osobe sa prebivalištem u BiH. Popust se ostvaruje dobrovoljim pokazom važećeg identifikacionog dokumenta. Novi cjenovnik će početi sa primjenom u petak 15. decembra 2023. godine.

Iz JP Sarajevo su dali i obrazloženje za donošenje navedene Odluke:

Trump pohvalio policiju: New York je sinoć bio pod opsadom, bilo je lijepo gledati

Trump pohvalio policiju: New York je sinoć bio pod opsadom, bilo je lijepo gledati

"Rukovodeći se činjenicom da već drugu godinu zaredom dolazi do povećanja usluga dristribucije električne energije, koja je glavni izvor napajanja postrojenja Sarajevske žičare, kao i da je za istu usljed eksploatacije bilo potrebno sprovesti niz servisa, pristupilo se donošenju ove Odluke. JP Sarajevo d.o.o. pristupilo je istraživanju tržišta te je ustanovljeno da su cijene karata za žičare u gradovima regiona dva puta skuplje nego cijene karata na Trebevićkoj žičari.

Irfan Čengić najavio: Gradi se žičara od Bistrika do Vratnika

Irfan Čengić najavio: Gradi se žičara od Bistrika do Vratnika

Donošenjem ove Odluke Uprava Preduzeća je povećala popust za osobe sa prebivalištem u BiH za 80% na cijenu povratne karte, kao i za jednosmjernu kartu. JP Sarajevo d.o.o. konstantnim ulaganjima u infrastrukturu, i dalje pristupačnim cijenama i kvalitetnim rješenjima, želi doći do konačnog cilja – zadovoljstvo posjetilaca Trebevićke žičare", zaključili su iz JP Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije