Trebevićka žičara realizirala 275.894 vožnje od početka godine

1
Fena
Trebevićka žičara realizirala 275.894 vožnje od početka godine
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Trebevićka žičara

JP Sarajevo d.o.o svakodnevno, od početka godine, registruje značajan broj posjeta.

Raduje ih činjenica da je primjetan i značajan broj gostiju odnosno turista iz zemalja koje nisu bile u značajnom broju registrovane predhodnih godina.

"Trebevićka žičara je nezaobilazna destinacija za turiste koji žele uživati u vožnji i pogledu na grad. Za desetak minuta vožnje iz grada dolaze na olimpijsku planinu Trebević i uživaju u planinskom vazduhu", navodi se. 

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Lagao si, Marko Đuriću'

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Lagao si, Marko Đuriću'

U periodu od januara do augusta ove godine Trebevićka žičara je realizirala 275.894 vožnje. To je za oko 15.000 vožnji više, u odnosu na isti period prošle godine.

"Brojke pokazuju značajan porast broja posjetitelja na Trebevićkoj žičari te ćemo nastojati dodatno obogatiti naše usluge kda bi posjetitelji i gosti grada bili još zadovoljniji", naglašavaju. 

Ove godine je i Gradska Vijećnica Sarajevo zabilježila je značajan porast posjeta. Od 01. januara 2023. do 31. augusta 2023. oko 25.000 posjetitelja posjetilo je Vijećnicu.

Trebevićka žičara
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Trebevićka žičara

Osim što mogu obići najljepšu i najreprezentativniju građevinu u Sarajevu, istražiti to jedinstveno arhitektonsko jedinstvo istoka i zapada, posjetitelji također mogu uživati u stalnim i povremenim izložbenim postavkama. Vijećnica je otvorena za posjete svaki dan od 9 do 17 sati. 

"Sve više sadržaja, kulturnih događaja (koncerata, festivala), neodoljiva gastronomska ponuda privlači i sve veći broj turista. Kad tome dodamo prirodna bogatstva i okolne planine, bogatu historiju našeg grada, ne čudi činjenica da je Sarajevo top turistička destinacija", saopćeno je iz JP Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Najnovije