Irfan Čengić najavio: Gradi se žičara od Bistrika do Vratnika

7
Radiosarajevo.ba
Irfan Čengić najavio: Gradi se žičara od Bistrika do Vratnika
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vožnja Trebevićkom žičarom

Počinjemo konkretne aktivnosti na izgradnji žičare Bistrik-Vratnik čija će osnovna svrha biti javni saobraćaj ali svakako da ima i ogroman turistički potencijal, najavio je Irfan Čengić, zastupnik (SDP) u Skupštini Kantona Sarajevo.

"Pričao sam s ministrom Adnanom Štetom kako od djetinstva slušam priče o žičari za Vratnik, rekao mi je isto što i za I transverzalu, prugu Hrasnica, nove trole i tramvaje, 'nismo tu da sanjarimo već da radimo'", otkrio je Čengić.

Kako se doznaje, Šteta je na sastanku sa EBRD-om zvanično predstavio ovaj projekat u narednom periodu, a, uz podršku EBRD-a, bit će napravljeni prvi koraci za izradu studije isplativosti za njihovu izgradnju.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

"Ono što je važno napomenuti da je u svom mandatu preusmjerio milione KM na cestovnu infrastrukturu u Općini Stari Grad Sarajevo što nije bio slučaj sa prethodnim ministrima. Također je vratio minibuski saobraćaj u Starom Gradu koji je bio skoro pa potpuno obustavljen", dodao je Čengić za Adnana Štetu, inače stranačkog kolegu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije