Austrija / Beč: Novi motorički park za djecu i tinejdžere

08. 06. 2020. u 11:30:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Novi projekt čiji je zadatak Beču pokloniti još jedan poligon na kojem će skateri, rolleri, bikeri i drugi moći uživati u svojim hobijima, bit će smješten na lijevoj obali Dunava okruga Wien-Donaustadt.

Poligon će se prostirati na 8.000 metara kvadratnih sa takozvanim Pumprack-om, 150 metara dugom vještačkom stazom za mountainbike. Vožnja u parku je besplatna za sve korisnike, a gotovo na svim atrakcijama se mogu voziti i invalidska kolica. Inicijativa za projekat je došla upravo od stanovnika tog područja koji su park u toku ankete pozicionirali na sami vrh liste želja.  

Prilikom izgradnje, postojeći košarkaški teren će biti sačuvan, a teren na kom je već ranije bila slična konstrukcija će se za 90 stepeni zarotirati i efikasnije iskoristiti.

Ruta u parku je zadana podnim oznakama i vodi kroz poligon od 12 izazova za velike i male ljubitelje ovih uličnih sportova. Motorički park je zajednički projekat grada i okruga Donaustadt namijenjen i djeci koja tek stječu sigurnost u vožnji bicikla. Radovi počinju sredinom juna, a njihov završetak se predviđa za septembar 2020. U Beču postoji ukupno 49 skate parkova.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA