! / Zoran Čegar potvrdio: "Pucali su na moju kuću, rekli su da ću biti drugi Jozo Leutar"

02. 03. 2022. u 10:12:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Načelnik Sektora uniformisane policije FUP-a Zoran Čegar potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba da je sinoć iza 22 sata vatrenim oružjem pucano na njegovu porodičnu kuću smještenu u ulici "Put mladih muslimana" na Grbavici, iznad Željinog stadiona.

Čegar nam je kazao da je na kuću pucano iz automobila u pokretu, te da su u vozilu bila dva lica.

Vozilo i boja vozila su poznati, ali u interesu istrage ih portal Radiosarajevo.ba neće objaviti.

"Nije zbog mene, koliko zbog komšiluka. Kažu mi: 'Zoka ako pucaju na tebe šta će nama raditi'. Ovaj jedan komšija pokupio djecu i otišao", kaže Čegar za Radiosarajevo.ba.

Tvrdi da danima upozorava zvaničnike FUP-a da mu se ozbiljno prijeti.

"Poručili su mi da ću biti drugi Jozo Leutar! Niko ništa ne poduzima. Sad ja pitam, je li ja trebam da se sam zaštitim, da sam uđem u obračun sa bandama u Sarajevu? Nas očito niko ne štiti, niko ne štiti građane", rekao je Čegar.

Tvrdi da je primao prijetnje i putem interneta i društvenih mreža.

"Čovjek mi na Internetu prijeti da će mi zaklati, da mi j... djecu, da mi j... dijete od deset mjeseci... Ko je sljedeći, šta je sljedeće", pita se Čegar.

On uz punu odgovornost i svjesnost težine onog što iznosi i dalje tvrdi da se sve ovo dešava nakon izjava u kojima je teško optužio ministra unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čamparu "da radi sa narko kartelima".

"Odatle je sve krenulo. Montirao mi je snimak na parkingu. I lažno me optužio da sam ja prebio "bespomoćnog radnika", a zapravo je to bio diler koji je nas napao. Sve je povod famozni konkurs kod nas u FUP-u. Dobivam ozbiljne prijetnje po život ima par nedjelja, niko ništa ne poduzima", dodao je.

Kaže da iako je poznata marka i boja automobila još "niko ništa nije poduzeo". Mada, s druge strane, ukazuje da ima i stvari koje su adekvato urađene u istrazi.

"Ako su se udarili na mene, a ja sam drugi čovjek policije FBiH, šta da očekuju građani. To je ružno. Ja sam tražio da se istraži. Ja ću se sam zaštititi. Ali ako se svi sami budemo štitili, dokle ćemo doći. Nije ovo moja privatna firma, pa hajmo ih naći, hajmo ih pobiti... Gdje smo onda došli, u šta smo došli? Imaju institucije koje to trebaju uraditi svoj posao", zaključio je Čegar.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (15)