Oglasili se iz Sindikata FUP-a: Čegar je narušio ugled policije

20
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz Sindikata FUP-a: Čegar je narušio ugled policije
PrtScr / Zoran Čegar

Ne stišava se bura nakon što je objavljen snimak s videonadzorne kamere privatnog parkinga u Sarajevu na kojem se vidi kako je Zoran Čegar, zamjenik komandanta Specijalne jedinice Federalne uprave policije, fizički napao mladića koji radi na tom parkingu.

Reakcije pristižu sa svih strana. U međuvremenu se oglasio i Sindikat službenika FUP-a. Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti.

"Povodom snimka koji se sinoć pojavio na portalima i društvenim mrežama, a na kome se vidi kako visoko rangirani policijski službenik Federalne uprave policije - Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova nakon rasprave više puta udara mladića koji
radi na privatnom parkingu, najoštrije osuđujem neprimjereno postupanje i ponašanje visoko rangiranog policijskog službenika.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Kao predsjednik Skupštine Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje lično ime osjećam potrebu da javno reagujem i najoštrije osudim neprihvatljivo ponašanje visoko rangiranog policijskog službenika Federalne
uprave policije - Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Stoga, hitno tražim provođenje istrage i poduzimanje odgovarajućih mjera od nadležnih organa protiv policijskog službenika u skladu sa Zakonom i podzakonskim aktima, koji je svojim ponašanjem narušio ugled policije", navdeno je u saopćenju koje je potpisao predsjednik Skupštine Dragan Obradović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (20)

/ Povezano

/ Najnovije