Nema naznaka da je ciljano pucano na kuću Memića, vozač navodno krenuo u svatove

6
Radiosarajevo.ba
Nema naznaka da je ciljano pucano na kuću Memića, vozač navodno krenuo u svatove
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Prve reakcije nakon presude Seferovićima

Za sada nijedna informacija, prema policijskim saznanjima, ne ukazuje na to da je danas popodne ciljano pucano na kuću porodice Memić, kazao je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Podsjetimo, danas su Ifet Feraget i Muriz Memić kazali za Radiosarajevo.ba da je iz džipa u pokretu pucano na kuću porodice Memić i da tom prilikom niko nije ranjen.

Prema riječima Muriza Memića, napadač se sam prijavio u policiju poslije ovog događaja, a iz MUP-a su nam kazali kako za sada nema informacija da je ciljano pucao na kuću porodice Memić već da je krenuo u svatove.

"Policija Kantona Sarajevo je danas oko 14.45h sati zaprimila dojavu da je došlo do upotrebe oružja u ulici Igmanska cesta, područje općine Ilidža.

Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su potvrdili navode prijave i pronašli nekoliko čahura, za koje prve informacije govore da su ispaljene iz gasnog oružja. Konstatovano je da nema povrijeđenih, niti materijalne štete.

Daljim radom na terenu policija je došla do saznanja o vozilu i licu koje se dovodi u vezu s ovim događajem, te se rasvjetljavaju sve okolnosti vezane za isti.

Raspolažemo informacijama da se radilo o upotrebi oružja iz vozila čiji je vozač navodno krenuo u svatove.

Sva saznanja kojima policija raspolaže se provjeravaju i istražuju, ali nijedno, do sada, ne govori o tome da se radilo o upotrebi oružja s ciljem napada na kuću M.M. kako su to prenijeli pojedini mediji.

Nakon što policijski službenici rasvijetle sve okolnosti vezane za ovaj događaj, javnost će biti obaviještena.

To su informacije koje možemo dati u ovom trenutku", kazano je iz MUP-a za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije