Potvrđeno za Radiosarajevo.ba / Pucano na kuću Muriza Memića!

30. 07. 2021. u 16:05:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Iz automobila u pokretu je danas pucano na kuću Muriza Memića, potvrdio je njegov advokat Ifet Feraget za Radiosarajevo.ba.

U kući je, kako nam je kazao, bila sama Arijana koja nije povrijeđena, ali je ostala u šoku zbog svega što se desilo.

Iz OPerativnog centra MUP KS potvrdili su za Radiosarajevo.ba da se desila pucnjava i da nije bilo povrijeđenih. 

Feraget nam je kazao kako je prije nekoliko dana pucano i na njegovu vikendicu u trenutku dok je on bio tu. 

Podsjećamo, Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, mladić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Ljubo Seferović i njegov otac Bekrija bili su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je mladić stradao, te su bili optuženi za neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i sprečavanje dokazivanja.

Ipak, porodica Dženana Memića nije bila zadovoljna razvojem situacije, a nebrojeno mnogo puta ukazivali su na, kako tvrde, brojne nepravilnosti u ovom slučaju.

Naime, Porodica Memić od samog početka tvrdi da je Dženan ubijen, te da je Tužilaštvo KS sa tadašnjom glavnom tužiteljicom Dalidom Burzić diglo lažnu optužnicu za saobraćajnu nesreću. Zbog toga je otac mladića Muriz Memić podnio i krivičnu prijavu Državnom tužilaštvu koje je nakon 11 mjeseci otvorilo istragu za organizirani kriminal u slučaju Memić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)