Prva reakcija Muriza Memića nakon pucnjave: Prijavio se čovjek sam policiji...

5
Radiosarajevo.ba
Prva reakcija Muriza Memića nakon pucnjave: Prijavio se čovjek sam policiji...
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Skup podrške za porodicu Memić u Velikoj aleji

Prijavio se čovjek koji je pucao sam u policiju i trenutno se saslušava, rekao je Muriz Memić, otac stradalog Dženana, za Radiosarajevo.ba nakon što je danas pucano na njegovu kuću.

Podsjetimo, Ifet Feraget je ranije potvrdio za Radiosarajevo.ba da je došlo do pucnjave. 'S vozilom u pokretu ispaljeno je nekoliko metara. Arijana je bila sama u kući i šokirala se', rekao je Feraget.

Memić kaže da se počinilac ovog nedjela sam prijavio u policiju i da se trenutno saslušava.

"Sam se čovjek prijavio u policiju na Ilidži. Trenutno mu uzimaju izjavu. Više detalja ćemo znati vrlo brzo. Ispucano je šest metaka, na kući nema nikakve štete", kaže Muriz.

"Ja nisam bio u kući, Arijana je bila sama. Pozvao me komšija, koji je bivši policajac, i rekao da je pucnjava ispred kuće. Nije mi bilo svejedno", poručio je Memić.

Više detalja o cijelom slučaju bit će poznato uskoro.

Podsjećamo, Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, mladić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Ljubo Seferović i njegov otac Bekrija bili su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je mladić stradao, te su bili optuženi za neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i sprečavanje dokazivanja.

Ipak, porodica Dženana Memića nije bila zadovoljna razvojem situacije, a nebrojeno mnogo puta ukazivali su na, kako tvrde, brojne nepravilnosti u ovom slučaju.

Naime, Porodica Memić od samog početka tvrdi da je Dženan ubijen, te da je Tužilaštvo KS sa tadašnjom glavnom tužiteljicom Dalidom Burzić diglo lažnu optužnicu za saobraćajnu nesreću. Zbog toga je otac mladića Muriz Memić podnio i krivičnu prijavu Državnom tužilaštvu koje je nakon 11 mjeseci otvorilo istragu za organizirani kriminal u slučaju Memić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije