Akcija FUP-a u Sarajevu: Uhapšen muškarac, evo za šta se tereti

1
Radiosarajevo.ba
Akcija FUP-a u Sarajevu: Uhapšen muškarac, evo za šta se tereti
Foto: FUP / Akcija FUP-a: zaplijena Cannabis, municija i eksplozivna sredsta

U srijedu, 21. marta 2024. godine, policijski službenici Federalne uprave policije su s ciljem sprečavanja proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području grada Sarajeva.

Glavni zadatak bio vezan za dokumentovanje krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu su izvršeni pretresi na području Kantona Sarajevo, te je tom prilikom uhapšena osoba iz Sarajeva D.H. (1991) zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičnog djela, kojom prilikom je pronađena određena količina opojne droge Cannabis, municija i eksplozivna sredsta.

Migranti iz Srbije sve češće biraju put ka Bosni i Hercegovini

Migranti iz Srbije sve češće biraju put ka Bosni i Hercegovini

Navedena lice se sumnjiči da je na području Kantona Sarajevo, neovlašteno nabavilo i posjedovalo opojnu drogu Cannabis, koja je prilikom pretresanja pronađena.

Prilikom hapšenja i stavljanja pod kontrolu imenovanog isti je oglušujući se na naredbe ovlaštenih službenih lica Federalne uprave policije, svojim radnjama nanio povrede policijskoj službenici, te načinio materijalnu štetu na službenom vozilu.

Predmetna osoba će biti kriminalistički obrađena, te će o njegovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo dok će Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti dostavljen u zakonom određenom roku, saopćeno je iz FUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije