FUP na terenu: Jedna osoba lišena slobode zbog posjedovanja opojnih droga

0
Radiosarajevo.ba
FUP na terenu: Jedna osoba lišena slobode zbog posjedovanja opojnih droga
Foto: FUP / Pronađena određena količina opojne droge Cannabis i opojne droge Amfetamin

Jedna osoba lišena je slobode zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

"Dana, 28.02.2024. godine, poduzimajući mjere i radnje svoje nadležnosti, policijski službenici Federalne uprave policije su na području općine Hadžići, izvršili legitimisanje i pretresanje lica A.R. (1998) iz Sarajeva, zbog sumnje da bi navedeno lice kod sebe moglo posjedovati predmete koji potiču iz krivičnog djela „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz člana 239. stav 3. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, nad istim je izvršen pretres, kojom prilikom je pronađena određena količina opojne droge Cannabis i opojne droge Amfetamin.

Navedeno lice se sumnjiči da je na području Kantona Sarajevo, neovlašteno nabavilo i posjedovalo opojne droge Amfetamin i Cannabis koje su prilikom pretresanja i pronađene. 

Migranti iz Srbije sve češće biraju put ka Bosni i Hercegovini

Migranti iz Srbije sve češće biraju put ka Bosni i Hercegovini

Osumnjičeno lice će biti kriminalistički obrađeno, te će o njegovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo", saopštili su iz Federalne uprave policije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije