Oglasili se Ramo Isak i Vahidin Munjić: MUP KS nije tražio pomoć FUP-a

3
Radiosarajevo.ba
Oglasili se Ramo Isak i Vahidin Munjić: MUP KS nije tražio pomoć FUP-a
Foto: FMUP / Ramo Isak i Vahidin Munjić

"Federalna uprava policije (FUP) nije uključena u održavanje javnog reda i mira u Kantonu Sarajevo, a Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nije tražilo našu ispomoć", navodi se danas, 3. marta, u zajedničkom saopćenju federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka i direktora Federalne uprave policije Vahidina Munjića.

Istakli su:

"Federalna uprava policije ni na koji način nije uključena u održavanje javnog reda i mira u Kantonu Sarajevu na dan održavanja derbi utakmice između FK Željezničar i FK Sarajevo.

McKinley slavi 40 godina uz popuste i poklone

McKinley slavi 40 godina uz popuste i poklone

Za fizičko, operativno i saobraćajno osiguranje kao i planove osiguranja nadležana je direktno Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo čiji je zadatak sprječavanje inicidenata koji bi negativno utjecali na stanje sigurnosti i javni red i mir u Kantonu Sarajevu.

Što se tiče pitanja zbog čega Federalna uprava policije nije uključena u održavanje javnog reda i mira u Kantonu Sarajevo, obavještavamo vas kako Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nije tražila ispomoć Federalne uprave policije u ovom pogled.

Federalna uprava policije, a posebno Specijalna policijska jedinica Federalne uprave policije, spremni su pružiti pomoć svim kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova kada je riječ o održavanju javnog reda i mira za vrijeme trajanja visokorizičnih sportskih događaja."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije