Šta se dešava s letovima ka i iz BiH

M. R. S.
Šta se dešava s letovima ka i iz BiH

Zvanična potvrda o tome da je njemačka aviokompanija „Lufthansa“ privremeno otkazala letove za Sarajevo zbog epidemije novog soja koronavirusa još nije stigla, kazala je Sanja Bagarić, portparol Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Pojedini mediji su objavili da je iz njemačke kompanije stigla ovakva najava i da se odnosi na letove Minhen-Sarajevo.

„Ništa nije zvanično stiglo“, ponovila je Bagarić.

No, poznato je da je prije nekoliko dana iz "Lufthanse" stigla obavijest da su otkazali 7.100 letova za mart, uglavnom unutar Njemačke i na rutama ka Italiji.

Bagarić je napomenula da su letove za Sarajevo zbog epidemije COVID-19 zasada otkazali aviokompanija Aegan Airlines i to let za Atina-Sarajevo, te kompanija FlyBosnia, let za Rim.

S druge strane, za Radiosarajevo.ba su iz Međunarodnog aerodroma Tuzla i Aerodroma Banja Luka kazali da nisu zabilježili nikakva otkazivanja linija.

„Sve ide normalno. Jedino ovi što dolaze iz Njemačke se malo zadržavaju, vrši se kontrola, daju upute o samoizolaciji“, rečeno nam je iz međunarodnog aerodroma Tuzla.

Iz banjalučkog aerodroma napominju da nema otkazivanja letova, izuzev što je na nekoliko dana pomjeren prvi let za Beč.

U Zračnoj luci Mostar nisu nam se javljali na telefon.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije