Računi za grijanje u Sarajevu veći za 16,53 posto

11
Radiosarajevo.ba
Računi za grijanje u Sarajevu veći za 16,53 posto
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Toplane (Ilustracija)

Vlada Kantona Sarajevo donijela je Odluku o visini tarifnih stavova KJKP "Toplane", kojom su usklađene cijene centralnog grijanja s povećanom cijenom prirodnog gasa.

Posljednjim odlukama Vlade FBiH iz jula i oktobra ove godine, kojima je data saglasnost na promjenu veleprodajne cijene prirodnog gasa za distributivna privredna društva u Federaciji, gas je poskupio za 33 posto.

Obzirom da je to osnovni energent koji koriste Toplane, posljedično se moralo pristupiti  i korekciji cijena centralnog grijanja u Kantonu Sarajevo.

Pitali smo Toplane kada će početi sezona grijanja u Sarajevu?

Pitali smo Toplane kada će početi sezona grijanja u Sarajevu?

"Cijena centralnog grijanja uvećana je za 16,53 posto. Ova odluka je donesena na prijedlog Neovisnog stručnog tijela Vlade KS za utvrđivanje validnosti, kalkulacije i konačne cijene centralnog grijanja. Računi po novom tarifnom sistemu korisnicima KJKP "Toplane" će biti isporučeni u decembru, za mjesec novembar", saopćili su iz Službe za protokol i press KS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije