Važno: Toplane Sarajevo poslale obavještenje građanima o početku grijanja

2
Radiosarajevo.ba
Važno: Toplane Sarajevo poslale obavještenje građanima o početku grijanja
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Toplane (Ilustracija)

Kantonalno javno komunalno preduzeće Toplane Sarajevo od četvrtka, 22. septembra počinje sa zagrijavanjem objekata na svom toplifikacionom sistemu ukoliko nas niske temperatre nastave pratiti u naredna dva dana.

Njihovo obavještenje prenosimo u cijelosti:

Pitali smo Toplane kada će početi sezona grijanja u Sarajevu?

Pitali smo Toplane kada će početi sezona grijanja u Sarajevu?

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

"Obavještavamo korisnike centralnog grijanja da su sva postrojenja za proizvodnju i distribuciju toplotne energije pogonski spremna, odnosno da su KJKP 'Toplane – Sarajevo' d.o.o. spremne za početak predstojeće sezone grijanja za 2022/2023. godinu.

Naime, u skladu sa Uredbom o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, postrojenja i instalacije 'KJKP Toplane-Sarajevo' d.o.o trebaju da budu tehnički spremna do 20.septembra tekuće godine. Ukoliko se utvrdi da nakon 20. septembra, srednja dnevna temperatura spoljašnjeg vazduha iznosi 12 stepeni ili niže, KJKP 'Toplane - Sarajevo' će početi sa isporukom toplotne energije prema građanima Kantona Sarajevo, što znači da ukoliko se nastavi ovaj trend temperatura KJKP 'Toplane - Sarajevo' će dana 22.09.2022. godine, krenuti sa zagrijavanjem stambenih i poslovnih jedinica.

Želimo istaći da što se tiče Toplana Sarajevo građani nemaju razloga za zabrinutost, kao i to da ćemo učiniti sve što je u našoj nadležnosti kako bi korisnici centralnog grijanja bili zadovoljni uslugom koju im pružamo i kako bi sezonu 2022/2023. godine učinili što uspješnijom", saopćeno je iz Toplana.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati jedan od telefonskih brojeva službi koji su navedeni na poleđini računa - Informacije korisnicima usluga ili putem web stranice KJKP Toplane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije