Toplane: Veliki broj Sarajlija će sutra ostati bez grijanja

18
Radiosarajevo.ba
Toplane: Veliki broj Sarajlija će sutra ostati bez grijanja
FOTO: Pixabay / Ilustracija/ Radijatori/ Grijanje

Iz sarajevskih Toplana je stiglo saopćenje u kojem se, između ostalog, navodi da će veliki broj građana već sutra ostati bez grijanja.

Razlog je jer je Sarajevogas krenuo sa isključenjem Toplana sa gasnog sistema zbog nedostatka dovoljne količine prirodnog gasa.

"KJKP 'Sarajevogas' d.o.o je zbog nedostatka dovoljne količine prirodnog gasa krenuo sa isključenjem Toplana sa gasnog sistema.

Nihad Hebibović: Rađanje bosanskog političkog jezika

Nihad Hebibović: Rađanje bosanskog političkog jezika

Već je isključeno šest velikih kotlovnica, a očekuje se isključenje i svih ostalih kotlovskih postrojenja.

S tim u vezi možemo očekivati da će veliki broj građana ostati bez grijanja već sutra.

S obzirom da su određene količine alternativnih goriva zbog istog problema potrošene tokom proteklog perioda, a kako se u narednom periodu očekuju izuzetno niske temperature, KJKP 'Toplane – Sarajevo' d.o.o nemaju dovoljne količine goriva kako bi vršili zagrijavanje putem alternativnog goriva.

Ukoliko se u toku sutrašnjeg dana ne steknu uslovi za normalizaciju isporuke prirodnog gasa, naši korisnici neće imati redovnu isporuku toplotne energije", navodi se u saopćenju.

Podsjetimo da je večeras od 22:00 sata do sutra ujutru do 10 sati izdato narandžasto upozorenje zbog izrazito niskih temperatura.

Upozorenje se odnosi na područje cijele Bosne i Hercegovine koje je na snazi večeras od 22.00 sata do 25. januara do 10.00. sati. Kako se ističe u prognozi temeprature će ići od -16 do -5 stepeni na jugu zemlje.

"Budite spremni, očekuju se niske temperature zraka. Ovo će voditi zdravstvenim rizicima među ugroženom populacijom, na primjer, starije i veoma mlade osobe i beskućnici.

Poslušajte i djelujte u skladu sa savjetima ovlaštenih organa", navodi se u objavi Federalnog hidrometereološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije