Građani sarajevskog naselja bez grijanja: Iz Toplana pojasnili šta se desilo

5
L.S.
Građani sarajevskog naselja bez grijanja: Iz Toplana pojasnili šta se desilo
Foto: Unsplash / Ilustracija

U sarajevskom naselju Čengić Vila od jutarnjih sati ne radi grijanje, s obzirom na niske temperature zraka, mnogi građani nemaju alternativu u ovom dijelu naselje.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirala je nezadovoljna građanka ovog dijela grada i ispričala ovaj problem.

"Od jutarnjih sati ne radi grijanje. Kontaktirala sam Toplane d.o.o. Sarajevo i kazali su mi da su radovi na otklanjanju kvara u toku. Takva informacija ništa ne znači, koliko vremenski će to trajati, niske su temperature, zaista je hladno, a trenutno nemamo alternativnu opciju da zagrijemo stan", kazala je Sarajka za portal Radiosarajevo.ba. 

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

Tragom ove informacije kontaktirali smo KJKP Toplane d.o.o. Sarajevo, gdje je za portal Radiosarajevo.ba Ljubuškić Ženja potvrdio da se desio kvar u ovom dijelu grada. 

"Informacija koju imate je tačna. Naselje Čengić Vila je od jutarnjih sati bez opskrbe toplotnom energijom jer se desio kvar na toplovodu. pukla je cijev. Radnici su na terenu i trude se da saniraju kvar što je prije moguće", kazao je Ženja za portal Radiosarajevo.ba. i zamolio građane za strpljenje.

Kada bi tačno moglo doći do otklona kvara iz Toplana nam nisu mogli precizirati. S obzirom na najavu niskih temperatura zraka i tokom noći, ali i u narednim danima, zabrinutost građana je opravdana, ali nadat se da će kvar uskoro biti riješen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije