Bitno obavještenje iz Toplana: "U narednim danima smo prinuđeni ..."

2
Radiosarajevo.ba
Bitno obavještenje iz Toplana: "U narednim danima smo prinuđeni ..."
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Toplane (Ilustracija)

KJKP "Toplane – Sarajevo" izdalo je saopćenje za građane koje koriste centralno grijanje te su poručili da su narednih dana prinuđeni vršiti zagrijavanje putem alternativnog goriva.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

"Obavještavamo naše korisnike centralnog grijanja da smo u narednim danima prinuđeni da zagrijavanje djelimično vršimo putem alternativnog goriva, a zbog redukcije prirodnog gasa u Kantonu Sarajevo.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Naime, od strane KJKP 'Sarajevogas-a' d.o.o. smo obaviješteni da je 'Energoinvest' d.d. ograničio isporuku prirodnog gasa prema njima, te da KJKP 'Toplane – Sarajevo' moraju reducirati potrošnju prirodnog gasa na 300.000 Sm3.

Budući da KJKP 'Toplane – Sarajevo' kao osnovno gorivo za proizvodnju toplotne energije koriste prirodni gas, a kako 'Energoinvest' d.d. kao glavni dobavljač prirodnog gasa nije nabavio dovoljne količine gasa, te reducirao isporuku istog, KJKP 'Toplane – Sarajevo' danas (12.1.2022. godine), na dijelu svojih kotlovskih postrojenja vrše zagrijavanje putem alternativnog goriva, kako bi naši korisnici imali kontinuiranu isporuku toplotne energije.

Imajući u vidu da zbog vremenske prognoze koja u narednim danima predviđa značajan pad temperature, te zbog ograničenog obima isporuke prirodnog gasa a usljed problema 'Energoinvest-a' d.d. da obezbijedi dovoljne količine istog, KJKP 'Toplane – Sarajevo' obavještavaju svoje korisnike da su sva kotlovska postrojenja trenutno u pogonu sa ustaljenim režimom rada.

S obzirom da su određene količine alternativnog goriva potrošene u protekloj sezoni, te shodno činjenici da pri niskim temperaturama zagrijavanje putem alternativnog goriva možemo vršiti od 1-2 dana, očekujemo da će 'Energoinvest' d.d. u saradanji sa Vladom Kantona Sarajevo obezbijediti dovoljne količine gasa kako bi se trenuta situacija prevazišla", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije