Redukcija gasa u Sarajevu: Stiglo obavještenje iz Toplana za korisnike

2
Radiosarajevo.ba
Redukcija gasa u Sarajevu: Stiglo obavještenje iz Toplana za korisnike
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Iz KJKP Toplane Sarajevo danas su uputili obavještenje za korisnike u kojem navode da su "u narednim danima prinuđeni da zagrijavanje djelimično vrše putem alternativnog goriva, a zbog redukcije prirodnog gasa u Kantonu Sarajevo".

"Naime, od strane KJKP Sarajevogasa d.o.o. smo obaviješteni da je  Energoinvest d.d. ograničio isporuku prirodnog gasa prema njima, te da KJKP  Toplane – Sarajevo moraju reducirati potrošnju prirodnog gasa na 300.000 Sm 3.

Budući da KJKP Toplane – Sarajevo kao osnovno gorivo za proizvodnju toplotne energije koriste prirodni gas, a kako Energoinvest d.d. kao glavni dobavljač prirodnog gasa nije nabavio dovoljne količine gasa, te reducirao isporuku istog, KJKP Toplane – Sarajevo danas (12. januar 2022. godine), na dijelu svojih kotlovskih postrojenja vrše zagrijavanje putem alternativnog goriva, kako bi naši korisnici imali kontinuiranu isporuku toplotne energije.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Imajući u vidu da zbog vremenske prognoze koja u narednim danima predviđa značajan pad temperature, te zbog ograničenog obima isporuke prirodnog gasa, a usljed problema Energoinvesta d.d. da obezbijedi dovoljne količine istog, KJKP Toplane – Sarajevo obavještavaju svoje korisnike da su sva kotlovska postrojenja trenutno u pogonu sa ustaljenim režimom rada", navode te zaključuju:

"S obzirom na to da su određene količine alternativnog goriva potrošene u protekloj sezoni, te shodno činjenici da pri niskim temperaturama zagrijavanje putem alternativnog goriva možemo vršiti od 1-2 dana, očekujemo da će Energoinvest“ d.d. u saradnji sa Vladom Kantona Sarajevo obezbijediti dovoljne količine gasa kako bi se trenuta situacija prevazišla."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije