Nervozni Dodik poručio Escobaru: Ako to želiš, džaba si dolazio...

23
Radiosarajevo.ba
Nervozni Dodik poručio Escobaru: Ako to želiš, džaba si dolazio...
Foto: Kolaž/Screenshot/Radiosarajevo / Gabriel Escobar i Milorad Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u nedjelju da bi zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Gabriel Escobar, koji je danas stigao u našu zemlju, morao da zna da BiH može da ima budućnost samo na osnovu Ustava BiH na koji su pristali svi 1995. godine i ako se njeni narodi i entiteti budu borili za nju, a ne Amerikanci, Rusi, Evropljani ili visoki predstavnici, pišu Nezavisne.

"Ako se međunarodni faktor zaista zalaže da BiH opstane, onda je i pred njima i pred nama prilično jasan izbor, a to je Ustav BiH koji niko ne spori i koji je nedvosmislen", poručio je Dodik upitan da prokomentariše posjetu zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD BiH i sutrašnje odvojene susrete sa članovima Predsjedništva BiH.

Ukoliko Escobar misli da je kriza u kojoj se nalazi BiH izazvana da bi, kako on kaže, Dodik sačuvao moć i bogatstvo, član Predsjedništva BiH je rekao da želi odmah da mu poruči da je "džaba dolazio, te da ukoliko ne promijeni optiku i sagleda činjenice koje su očigledne, onda će i sam doprinijeti atrofiji zemlje koju su i Amerikanci preko visokih predstvnika i Ustavnog suda BiH modelirali svih prethodnih godina po željama muslimana". (Dodik već duže vrijeme Bošnjake naziva isključivo muslimanima, što ima izuzetno opasnu pozadinu).

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

On je nadalje rekao da u BiH više ne prolazi sila međunarodnog faktora, jer se na batine na ovom prostoru oguglalo, i zato ni sila ni prijetnje ne mogu da poluče rezultat.

Dodik je ukazao da je priča o korupciji, ruskom uticaju, navodnom bogatstvu političara u BiH, što je omiljena poštapalica zapadnjaka, deplasirana i stereotip koji Amerikanci održavaju kako bi sačuvali svoje projekcije u BiH.

On je dodao da pričom o korupciji i bogatstvu političara Escobar pokušava da navodno demorališe građane RS-a, "nudeći im aspirin za karcinom koji je metastazirao".

On je upitao zar Escobar misli da građani bh. entiteta RS ne vide šta se dešava posljednjih 26 godina u kojima su im, optužuje član Predsjedništva BiH, "otimali nadležnosti, šume, zemljište, obilježja", pa i neustavni dan RS.

"Zar toliko podcjenjuje ljude u Republici Srpskoj smatrajući ih toliko kratkovidim i nesposobnim da vide šta se godinama unazad radi od RS-a.

Što se tiče moći Milorada Dodika ona proističe iz podrške više od 380.000 glasova birača koje sam dobio na izborima, a imovina koju posjedujem je sticana napornim i zakonitim radom duže od 40 godina, i nikada nije osporena ni pred jednim sudom ni u BiH ni van nje.

Da bih sačuvao svoju imovinu, a Escobar zna da sam ja prije 26 godina ušao u politiku kao imućan čovjek, i da bi svi ljudi u Republici Srpskoj sačuvali svoju imovinu potreban nam je mir, stabilnost i pravna država za koju se borim", poručio je veoma nervozni Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (23)

/ Povezano

/ Najnovije