Escobar će se ipak sastati i sa Dodikom: Prošli put bilo i psovki

8
Radiosarajevo.ba
Escobar će se ipak sastati i sa Dodikom: Prošli put bilo i psovki
Foto: Predsjedništvo BiH / Najava

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za zapadni Balkan Gabriel Escobar trebao bi danas stići u prvu službenu posjetu otkako je imenovan na tu dužnost.

Na Twitter nalogu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini rečeno je da će on posjetiti Sarajevo i Banju Luku kako bi ponovio podršku SAD-a suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, prenosi Fena.

Escobar bi s bh. dužnosnicima trebao razgovarati o ključnim pitanjima korupcije te pozvati sve lidere da se vrate dijalogu i kompromisu, rečeno je iz Ambasade SAD-a u BiH.

Objavljen snimak: Pogledajte kako su "Pink Panteri" pljačkali u Grčkoj

Objavljen snimak: Pogledajte kako su "Pink Panteri" pljačkali u Grčkoj

Iako je ranije neslužbeno govoreno da se Escobar neće sastati sa Miloradom Dodikom, na stranici Predsjedništva Bosne i Hercegovine u oficijelnoj najavi navedeno je da će se Escobar nakon sastanka sa Željkom Komšićem, sastati odvojeno i sa druga dva člana, Šefikom Džaferovićem i Dodikom.

Najava  - undefined

Foto: Predsjedništvo BiH: Najava

Podsjećamo, ranije je Milorad Dodik razgovorao sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država, zaduženim za zapadni Balkan, Gabrielom Escobarom.

Dodik je tada pročitao sa stenograma da mu je Escobar rekao: "Moram ti reći da su nove sankcije prema Balkanu predviđene ne samo za one koji politički opstruišu napredak već i za one koji imaju koristi od toga".

Zatim je Dodik naveo da ne može javno reći šta mu je odgovorio jer ne želi "javno koristiti tu riječ" pa je pokazao šta piše na stenogramu.

J*** mi se za sankcije. To sam prošao već. Ako hoćeš sa mnom razgovarati nemoj mi prijetiti”, piše na stenogramu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije