Pozadina dolaska Orbana: Dodik tražio pomoć?

13
Radiosarajevo.ba
Pozadina dolaska Orbana: Dodik tražio pomoć?
Foto: BNTV / Posjeta Orbana Banjoj Luci

Privatna posjeta mađarskog premijera Viktora Orbana sa saradnicima Banja Luci, odnosno Miloradu Dodiku završena je bez zvaničnih izjava.

Iako je prethodnih dana pompezno najavljena ova posjeta ipak nije zvanična i odvijala se u privatnom ugostiteljskom objektu, čiji je vlasnik jedan od kumova Milorada Dodika, Budimir Stanković, piše BN

Pomenuti objekat nalazi se između Banja Luke i Laktaša.

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Šta su bile zvanične teme tih razgovora nije poznato.

Prema nezvaničnim izvorima, Dodik je od Orbana tražio da mu pomogne kako bi već naredne godine na Bečkoj berzi obezbjedio novi kredit i zaduženje za RS-u u iznosu od jedne milijarde KM.

Ovom radnom sastanku i ručku prisustvovao je i premijer RS-a Radovan Višković.

Izostalo je i zvanično saopštenje sa sastanka, ali je na twitter nalogu SNSD-a, navedeno da RS i Mađarska nastavljaju odličnu saradnju i da je to zaključeno na sastanku člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Vlade RS Radovana Viškovića sa predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom i mađarskim ministrom spoljnih poslova Peterom Sijartom.

"Zahvalni smo za razumijevanje Mađarske koje ima za Republiku Srpsku i uvijek smo tu da ugostimo naše dobre prijatelje", objavljeno je na Twitter nalogu SNSD-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije