Mijatović o Orbanovom dolasku: Ručak u restoranu Dodikovog kuma

5
Radiosarajevo.ba
Mijatović o Orbanovom dolasku: Ručak u restoranu Dodikovog kuma
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vojin Mijatović

Viktor Orban je došao u Banja Luku, ali nije ušao u Banja Luku, zašto, napisao je potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

"Koliko god pompezno najavljivana poseta premijera Mađarske Viktora Orbana, pretvorila se u potpuni fijasko vladajućeg režima u Republici Srpskoj.

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Ručak u restoranu Dodikovog kuma predstavlja zapravo najbolju sliku političkog kapaciteta režima. Međutim ono što sledi u danima ispred nas zapravo će dati odgovor zašto je ovo upravo poslednja poseta Dodiku i njegovom režimu od strane nekog zvaničnika.

Dodiku i njegovim saradnicima u danima ispred nas slede pojedinačne sankcije najjačih zemalja EU, to mi je potvrđeno iz više diplomatskih izvora.

Najavljeni sastanak ministara vanjskih poslova EU na ovu temu je samo najava svega što sledi. Velike su zablude i Dodika i njegovog režima da će ovo uspeti izbeći navodnim dobrim odnosima sa Orbanom i sličnima.

Mađarskoj je bez obzira na sve bitnija EU i odnos sa Amerikom i Nemačkom nego neki Dodik i njegov kriminalni režim. Rasplet situacije već u danima ispred nas", napisao je Vojin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije