Muriz Memić: Zasmetalo mi je dolazak načelnika Đelilovića danas na ročište

10
N. Ka.
Muriz Memić: Zasmetalo mi je dolazak načelnika Đelilovića danas na ročište
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Memić i Feraget danas ispred Suda BiH

Muriz Memić, otac sarajevskog mladića obratio se novinarima nakon ročišta o produženju pritvora po prijedlogu Tužilaštva za Hasana Dupovca i Zijada Mutapa.

"Danas nisam bio u sudnici i to ne mogu komentarisati. Sve ovo što se dešava na državnom tužilaštvu, znamo već pet godina. Te dokaze imala je i Dalida Burzić i Vahid Ćosić. Svi su imali. Smeta mi i boli da je ovo politika. A politika ovo jeste uradila. Ja nisam u politici.

Danas mi je zasmetalo, došao je Mirsad Đelilović, načelnik PU Centar, da da podršku Hasanu Dupovcu u uniformi sa službenim vozilom u toku radnog vremena. Napisat ću jedan dopis MUP-u KS kako se to može desiti. Njih dvojica su dobri jarani bili, možda i njega ima ovdje", kazao je Memić. 

Pripremno ročište po tužbi Alise Mutap protiv oca ubijenog Dženana Memića, Muriza Memića za klevetu, otkazano je danas na Općinskom sudu u Sarajevu.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje ročište je otkazano, jer su advokati još prisuni u Sudu BiH gdje je u toku ročište o produženju pritvora po prijedlogu Tužilaštva za Hasana Dupovca i Zijada Mutapa.

Podsjetimo, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je prijedlog prema Sudu BiH da se Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu osumnjičenim u predmetu stradanja Dženana Memića, mjera pritvora produži za još 60 dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije