Alisa Mutap tuži Muriza Memića za klevetu: Traži 3000 maraka, danas ročište

3
Radiosarajevo.ba
Alisa Mutap tuži Muriza Memića za klevetu: Traži 3000 maraka, danas ročište
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Muriz Memić

Danas na Općinskom sudu u Sarajevu u 11 i 45 održat će se pripremno ročište po tužbi Alise Mutap protiv oca ubijenog Dženana Memića, Muriza Memića za klevetu.

Ona kao odštetni zahtjev mavela da potražuje tri hiljade maraka, jer je prema njenim navodima Muriz u medijskim istupim oklevetao.

Muriz je jučer kazao da će doći na ročište.

"Ne vjerujem da je to iz Alisine glave, to je nju neko morao nagovoriti, ili ako je iz Alisine glave onda je čula da je ostalo nešto para iza Dženana, pa možda misli na taj način da uzme.

Tužila me je za klevetu da sam ja izjavio na portalu da se Alisa bavila prostitucijom, i zato traži 3.000 maraka. Nema se Alisa čemu nadati, ako je tata u pritvoru, doći će i Alisa na red sigurno. Amnezija je izmišljena saobraćajna nesreća se nije desila, ne znam kako je onda mogla imati amneziju", podvukao je Memić u razgovoru za O kanal.

Alisa je bila sa Dženanom kobnog 8. februara u Velikoj aleji, kada je on napadnut. Tokom istrage ona je kazala da ima amneziju, te da se ne sjeća šta se dogodilo te večeri.

Dženan je 15. februara preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Podsjetimo, nakon stradanja Dženana Memića podignuta je optužnica protiv Ljube i Bekrije Seferovića zbog saobraćajne nesreće. Pa je sud, ne jednom već dva puta, kazao da Dženana nije udarilo auto.

Porodica i danas čeka "pravu" optužnicu kojom će i oni koji se prave da ne znaju vidjeti da je Dženan ubijen.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je ovog februara pokrenulo akciju vezano za ovaj slučaj, u pritvoru su Zijad Mutap i Hasan Dupovac, oni su osumnjičeni za organizirani kriminal i ometanje istrage o stradanju Dženana Memića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije