Ifet Feraget o jutrošnjoj akciji SIPA-e u Hitnoj pomoći u slučaju Dženan Memić

2
N. Ka.
Ifet Feraget o jutrošnjoj akciji SIPA-e u Hitnoj pomoći u slučaju Dženan Memić
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ifet Feraget

Pripadnici SIPA-e uz asistenciju policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo od jutros vrše pretrese objekata i izuzimanje dokumentacije Javne ustanove Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Ovo akcija pokrenuta je po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Advokat porodice Memić Ifet Feraget kazao je za Radiosarajevo.ba da još uvijek postoji nada da je veliki broj pripadnika i tužilaštava i sudova spreman da djeluje u skladu sa zakonom.

"Ovo su istražne radnje o medicinskom tretmanu Dženan Memić, počev od samog dogoađaja, pa sve do kraja. Siguran sam da je intervencija bila blagovremena i adekvatna, postojale šanse da Dženan preživi, ali to će biti utvrđeno posebnom istragom", kazao je Feraget.

Pretresi se odnose na arhivsku dokumentaciju kao i druge potrebne dokumente za predmet u kojem postupa Tužilaštvo BiH.

Nakon okončanja pretresa postupajući tužitelj odredit će se prema daljim aktivnostima a istraga u predmetu intenzivno se nastavlja.

On ističe da uprkos svemu postoje i oni koji i dalje pokušavaju na sve načine da ometaju ovu istragu.

"Nadam se da znaju gdje je granica, jer postoji razlika između slobode govora i ugrožavanja prava drugih, odnosno ometanja istrage", zaključio je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije