Muriz Memić: 'Zanima me zašto je obrisan snimak iz hotela iz 2016. godine!?'

5
A. S.
Muriz Memić: 'Zanima me zašto je obrisan snimak iz hotela iz 2016. godine!?'
Foto: A. K. / Suđenje u slučaju "Dženan Memić"

U Sudu Bosne i Hercegovine nastavljeno je suđenje u predmetu Zijad Mutap i drugi, za ometanje istrage i prikrivanje dokaza u slučaju stradanja Dženana Memića.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine danas je iznosilo materijalne dokaze, među kojima je i dnevnik koji je vodio prvooptuženi Zijad Mutap od kritičnog datuma 8. februara 2016. godine.

Portal Radiosarajevo.ba nakon novog ročišta kontaktirao je Muriza Memića, oca ubijenog mladića Dženana, koji je dao svoj komentar današnjih dešavanja u sudnici.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Suđenje "Dženan Memić": Čija se krv nalazila na majici Alise Mutap (Ramić)?

Suđenje "Dženan Memić": Čija se krv nalazila na majici Alise Mutap (Ramić)?

I danas smo čuli nebuloze i advokata i optuženih. Advokati na ovaj način samo pokušavaju zbuniti javnost. Oni nisu ništa donijeli, već se pozvali na materijalne dokaze Tužilaštva BiH“, kazao je Muriz Memić i dodao:

Vidjeli smo da advokatu Kadriji Koliću nije bitna krvana majica. Baš tako Josip Barić treba odgovarati što je nije izuzeo, pa neka nadležni dokažu od koga je krv. Krvava majica se svugdje odmah mora izuzeti. Pitam se kako je Barić znao od Dženana uzeti kompletnu garderobu, od majice, jakne do tena, a od Alise samo jaknu i farmerice!?

Suđenje u slučaju
Foto: A. K.: Suđenje u slučaju "Dženan Memić"

Muriz Memić je govorio i o situaciji kada su izuzete snimke sa kuće pjevača Šerifa Konjevića.

„Hasan Dupovac je nezakonito uzimao snimke sa kuće Šerifa Konjevića, nezaklonito je pribavljao i Renault Clio. Advokati kažu da je Clio vještačen, ali je on nabavljen na kriminalan način“, dodao je Memić.

Zatim se osvrnuo na snimke sa hotela Kristal.

„Snimka sa hotela Kristala što je donio Šećerbegović i kažu da je iz 2013. godine. Mene zanima zašto je obrisan iz 2016. godine, iako je loš kako oni kažu. Da vidimo ko je ulazio, ko je bio na recepciju. Zašto je bila potreba da se snimak opšte briše? Neka zbog toga odgovara Muamer Ožegović“, podvukao je Memić.

Imao je poruke i za Zijada Mutapa i njegovu kćerku Alisu.

Zijad i Alisa Mutap. Njihova uloga je od početka bitna. Josip Barić je od njih uzeo izjave. Još 9. marta od Alise, koja je bila svjesna i komunikativna, što se vidi u medicinskoj dokumentaciji. Druga izjava Josipa Barića je od 10. marta gdje je rekao da mu je Alisa rekla da je možda udarena autom, a možda da ih je neko udario skriven iza drveta“, priča nam Muriz Memić.

Ponovo se dotaknuo advokata Kadrije Kolića...

„Advokat Kadrija Kolić se drži se optužnice kantonalnog tužilaštva, a poziva se na presudu Vrhovnog suda. Jedno mu odgovara, a drugo ne! Zašto? Federalno tužilaštvo je vršilo nadzor i nije pronašlo nepravilnosti. Kako je Vrhovni sud rekao da se događaj uopšte nije desio!?“, kaže Muriz Memić, koji više od šest i po godina čeka na pravdu za svoga sina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije