Muriz Memić: "Ne mogu više slušati laži, spreman sam blokirati cijelo Sarajevo"

18
L. M.
Muriz Memić: "Ne mogu više slušati laži, spreman sam blokirati cijelo Sarajevo"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić, Dženanov otac

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno suđenje u slučaju "Dženan Memić". Nakon suđenja, otac ubijenog Dženana Memića, Muriz Memić komentirao je ročište.

"Osvrnuo bih se malo na Hasana Dupovca, koji je lagao i danas pokušava obmanuti sud. Čuli smo u sudnici od više svjedoka da je 9. 2. skidao snimke sa kuće Šerifa Konjevića, 10. februara traži od suda dozvolu. 17. februara sud dostavlja naredbu da mogu skinuti snimke.

24. februara Mevludin Halilović, nadređeni Dupovcu, vraća naredbu sudu i kaže da nije realizirana. Znači, Hasan je sakrio snimke. 29. marta izdaje se nova naredba i skida se snimak sa kuće Šerifa Konjevića", priča Memić. 

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina

Suđenje "Dženan Memić": "Ja mislim da je ovo jedan od ključnih dokaza"

Suđenje "Dženan Memić": "Ja mislim da je ovo jedan od ključnih dokaza"

Memić tvrdi kao da je sve to nelegalno.

"Hasan Dupovac je nelegalno skinuo snimke koje nismo vidjeli u sudnici. On govori da je to legalno, ali nije. Alisa mu je tu noć rekla, prvo da nije išao automobil iz pravca Aleje, da ga nije čula iza leđa, kasnije da ju je udarilo sleđa. Pa odakle je došao auto?

Josip Barić pravi zapisnik, koji je štur. Nije od Alise izuzeo tene i odjeću, a od Dženana je sve izuzeo. Josip Barić zapisuje da mu je Alisa rekla da ih 100 posto nije udario auto nego da ih je neko napao iza drveta", dodao je Muriz Memić.

Zatim se osvrnuo na bivšu tužiteljicu Dalidu Burzić.

"Dalida Burzić je otvorila istragu za ubistvo bez izjave Barića. Znala je da je ubistvo, a sad kaže da je Barić vodio istragu u krivom pravcu. Alisa joj je rekla da je ubistvo. Istraga koja se vodila protiv Barića, Dupovca i ostalih je vodio tužilac Sead Kreštalica i to je sve obustavljeno", kazao je Memić nakon suđenja.

Feraget: Neki od onih koji su zataškavali ubistvo su na predizbornim plakatima

Feraget: Neki od onih koji su zataškavali ubistvo su na predizbornim plakatima

Istakao je da se i tužilac Sead Kreštalica nalazi u krivičnoj prijavi.

"Ovi ljudi moraju biti osuđeni. Doći će na red i Dalida Burzić. Ako Sead Kreštalica i Dalida Burzić ne budu procesuirani, ja sam spreman blokirati cijelo Sarajevo. Ne mogu više da slušam laži", napomenuo je Memić.

Posted by Pravda za Dženana Memića on Thursday, October 6, 2022

Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, mladić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Ljubo Seferović i njegov otac Bekrija bili su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je mladić stradao, te su bili optuženi za neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i sprečavanje dokazivanja.

Ipak, porodica Dženana Memića nije bila zadovoljna razvojem situacije, a nebrojeno mnogo puta ukazivali su na, kako tvrde, brojne nepravilnosti u ovom slučaju.

Naime, Porodica Memić od samog početka tvrdi da je Dženan ubijen, te da je Tužilaštvo KS sa tadašnjom glavnom tužiteljicom Dalidom Burzić diglo lažnu optužnicu za saobraćajnu nesreću. Zbog toga je otac mladića Muriz Memić podnio i krivičnu prijavu Državnom tužilaštvu koje je nakon 11 mjeseci otvorilo istragu za organizirani kriminal u slučaju Memić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije