Nastavak akcije u predmetu Dženan Memić: "Jako je mukotrpno i iscrpljujuće"

8
Radiosarajevo.ba
Nastavak akcije u predmetu Dženan Memić: "Jako je mukotrpno i iscrpljujuće"
Foto: Kolaž / Pretresi u slučaju Dženan Memić

U Sarajevu je danas po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine nastavljena akcija u predmetu 'Dženan Memić'.

U petak su pripadnici MUP-a KS vršili pretrese na nekoliko lokacija i priveli na saslušanje više policajaca. Kako smo ranije pisali, radi se o pripadniku Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Nebojši Veljoviću (penzionisan u međuvremenu) te pripadnicima MUP-a KS Jasminu Turčalu, Nemanji Jankoviću, Elvedinu Boji i Veliboru Ristivojeviću.

Danas je akcija nastavljena, a advokat porodice Memić Ifet Feraget kaže za portal Radiosarajevo.ba da detalje ne može otkriti.

Puljić otkrio šta su u UN-u pitali Vučićevog izaslanika: "Žrtve genocida će pokrenuti nestabilosti?"

Puljić otkrio šta su u UN-u pitali Vučićevog izaslanika: "Žrtve genocida će pokrenuti nestabilosti?"

Muriz Memić komentirao policijsku akciju danas: Otkrio i šta ga je nedavno posebno zaboljelo

Muriz Memić komentirao policijsku akciju danas: Otkrio i šta ga je nedavno posebno zaboljelo

"Samo mogu reći da je u pitanju nastavak istrage. Bilo bi malo neprofesionalno da otkrivam ostale detalje. U pitanju je jako mukotrpna i iscrpljujuća istraga. Nije nam trebalo sedam godina da ovo počnemo rješavati, moglo se riješiti u Kantonalnom tužilaštvu za sedam minuta", kazao je Feraget za naš portal.

"Radujem se tome da MUP KS ima priliku dokazati da tamo radi 99 posto časnih osoba i da se bore protiv onih 1 posto nečasnih", dodao je Feraget.

Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, mladić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Ljubo Seferović i njegov otac Bekrija bili su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je mladić stradao, te su bili optuženi za neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i sprečavanje dokazivanja.

Ipak, porodica Dženana Memića nije bila zadovoljna razvojem situacije, a nebrojeno mnogo puta ukazivali su na, kako tvrde, brojne nepravilnosti u ovom slučaju.

Naime, Porodica Memić od samog početka tvrdi da je Dženan ubijen, te da je Tužilaštvo KS sa tadašnjom glavnom tužiteljicom Dalidom Burzić diglo lažnu optužnicu za saobraćajnu nesreću. Zbog toga je otac mladića Muriz Memić podnio i krivičnu prijavu Državnom tužilaštvu koje je nakon 11 mjeseci otvorilo istragu za organizirani kriminal u slučaju Memić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije