Slučaj "Dženan Memić": Protiv Nedžada Hrvata obustavljena istraga, danas nije priveden

11
Radiosarajevo.ba
Slučaj "Dženan Memić": Protiv Nedžada Hrvata obustavljena istraga, danas nije priveden
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić

Nakon što je portal Radiosarajevo.ba objavio jutros informaciju o pretresima koji se provode u Sarajevu po nalogu Tužilaštva BiH, te da su imena policajaca čiji se objekti pretresaju: penzionisani član Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Nebojša Veljović, kao i njegov kolega Nedžad Hrvat te pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS Jasmin Turčalo, Nemanja Janković, Elvedin Bojo i Velibor Ristivojević, stigao je i demant advokata Mirsada Arslanagića.

Prenosimo ga u cijelosti.

"Ovim putem Vas podsjećam Vas da je Tužilaštvo BiH protiv Nedžada Hrvata (i Nebojše Veljovića) dana 13.9.2021.g., donijelo Naredbu o obustavi istrage (u prilogu ovog e-maila).

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Novi detalji pretresa u slučaju "Dženan Memić": Ovo su imena osoba čije objekte MUP pretresa

Novi detalji pretresa u slučaju "Dženan Memić": Ovo su imena osoba čije objekte MUP pretresa

Do momenta pisanja ovog e-maila, niko iz tužilaštva, policije, niti bilo kojih drugih sigurnosnih agencija, nije kontaktirao Nedžada Hrvata, niti ovu advokatsku kancelariju, povodom slučaja Memić, niti je on danas privođen, ni Tužilaštvu, ni policiji, niti mu je pretresena kuća niti bilo šta u njegovom vlasništu ili posjedu", navodi se u saopćenju.

Podsjetimo da je u toku dana Visoko sudsko i tužilačko vijeće saopćilo da je sutkinja Suda BiH Dalida Burzić privremeno udaljenja s vršenja dužnosti od danas.

"Prvostepena disciplinska komisija VSTV-a BiH se, prilikom donošenja odluke, rukovodila prirodom i vrstom krivičnih djela koji su osumnjičenoj stavljeni na teret Naredbom o provođenju istrage Tužilaštva BiH (krivično djelo organizirani kriminal iz člana 342. Krivičnog zakona FBiH) kao i visinom Zakonom zapriječene kazne za ovo krivično djelo (kazna zatvora najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora), te svih specifičnosti ovog krivičnog predmeta", navodi se u saopćenju, između ostalog.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije