Muriz Memić komentirao policijsku akciju danas: Otkrio i šta ga je nedavno posebno zaboljelo

8
A. L.
Muriz Memić komentirao policijsku akciju danas: Otkrio i šta ga je nedavno posebno zaboljelo
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić

Ako se negdje ovih dana dana dešavaju velike stvari, onda je to dom porodice Memić.

Nakon šest i pol godina borbe u predmetu "Dženan Memić" počeli su novi pretresi. Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo od jutros pretresa niz objekata i saslušava nekolicinu sarajevskih policajaca, a sve po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Nedavno je pokrenuta istraga za ubistvo Dženana Memića koja obuhvata procesuiranje i bivše glavne tužiteljice Tužilaštva KS Dalide Burzić, bivšeg kantonalnog tužioca Merisa Ćate, vještaka Ševala Kovačevića, bivšeg komesara MUP-a KS Vahida Ćosića i kao i brojnih drugih NN osoba.

Četvrti dan: Nastavljena potraga za rudarom Asimom Šehanovićem

Četvrti dan: Nastavljena potraga za rudarom Asimom Šehanovićem

Novi detalji pretresa u slučaju "Dženan Memić": Ovo su imena osoba čije objekte MUP pretresa

Novi detalji pretresa u slučaju "Dženan Memić": Ovo su imena osoba čije objekte MUP pretresa

Muriz Memić, Dženanov otac, za portal Radiosarajevo.ba kaže da nikada neće odustati, ali podvlači:

"Valja sad otkriti što je neko sakrio".

Smatra da će ovaj slučaj još dugo trajati, ali ističe "da mu je drago jer je narod vidio da nije pogriješio".

"Dalidu Burzić, Ševala Kovačevića, Seada Kreštalicu, Merisa Ćatu i ostala imena sam prozvao hiljadu puta i nikada nisam pogriješio. Ja znam da će oni sada da cvile i mole.

Iskoristio bih priliku da javno pozovem i VSTV da barem jedan njihov član pokrene disciplinski postupak protiv Sabine Sarajlije (glavna tužiteljica Tužilaštva KS op. a.). Ona nikada ništa nije poduzela nakon što se ispostavilo da nije bila u pitanju saobraćajna nesreća, a više puta je rekla 'ja sam sigrna da je to bila saobraćajna nesreća'".

Izrazio je očekivanja da će Dalida Burzić do kraja dana biti suspendovana sa pozicije sutkinje Suda BiH.

"Ako se to ne desi u vrlo brzom roku, spreman sam ponovo organizovati proteste", rekao je Memić.

Muriz je za naš portal ispričao šta ga je najviše zaboljelo u posljednje vrijeme.

"Svašta sam pretrpio, ali ono što mi je nedavno uradio Mirsad Đelilović, načelnik Policijske uprave Centar, me je mnogo zaboljelo.

Oglasio se VSTV o pokretanju istrage protiv Dalide Burzić i Merisa Ćate

Oglasio se VSTV o pokretanju istrage protiv Dalide Burzić i Merisa Ćate

On je poslao pismo svim zastupnicima u Skupštini KS u kojem je napisao da je dosta Arijaninih i Murizovih laži, da to što mi pričamo nije istina i tako dalje.

Ja ga sada pitam 'lažem li sada?'. Lažem li sada kada je pokrenut i ovaj proces? Ali, polako, bit će vremena da ja njega to pitam", kazao je Memić.

Za kraj smo se dotakli procesa koji se godinu dana vodi pred Sudom BiH protiv Zijada Mutapa, Alise Mutap, Muamera Ožegovića, Josipa Barića i Hasana Dupovca. Novo ročište zakazano je za 8. septembar.

"Vidjet ćemo kakvi će sada izrazi lica biti Zijadu, Alisi i njihovim advokatima. Da li će se i dalje smijati", rekao je Muriz Memić na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba.

Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, mladić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Ljubo Seferović i njegov otac Bekrija bili su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je mladić stradao, te su bili optuženi za neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i sprečavanje dokazivanja.

Ipak, porodica Dženana Memića nije bila zadovoljna razvojem situacije, a nebrojeno mnogo puta ukazivali su na, kako tvrde, brojne nepravilnosti u ovom slučaju.

Naime, Porodica Memić od samog početka tvrdi da je Dženan ubijen, te da je Tužilaštvo KS sa tadašnjom glavnom tužiteljicom Dalidom Burzić diglo lažnu optužnicu za saobraćajnu nesreću. Zbog toga je otac mladića Muriz Memić podnio i krivičnu prijavu Državnom tužilaštvu koje je nakon 11 mjeseci otvorilo istragu za organizirani kriminal u slučaju Memić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije