Muriz Memić: 'Lijepo je danas bilo u Sudu BiH. Nije bilo Dalide Burzić na radnom mjestu'

6
A. S.
Muriz Memić: 'Lijepo je danas bilo u Sudu BiH. Nije bilo Dalide Burzić na radnom mjestu'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić

U Sudu Bosne i Hercegovine je danas nakon veće ljetne pauze nastavljeno suđenje u slučaju "Dženan Memić".

Sudi se bivšoj djevojci stradalog mladića Alisi Ramić (djevojačko Mutap, op. a.), njenom ocu Zijadu Mutapu, dvojici policajaca Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću, te Muameru Ožegoviću – radniku hotela "Kristal".

Nakon što je završeno današnje ročište, razgovarali smo sa Murizom Memićem, ocem nastradalog mladića Dženana Memića.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Muriz Memić na obilježavanju Dženanovog rođendana: "Dalida, reci ime, ja ću prezime"

Muriz Memić na obilježavanju Dženanovog rođendana: "Dalida, reci ime, ja ću prezime"

On je za portal Radiosarajevo.ba dao kratki osvrt na izjave svjedoka.

"Lijepo je da smo bili u Sudu BiH i da danas nije bilo Dalide Burzić. Nije je bilo na radnom mjestu, jer je suspendovana. Nadam se da ćemo i nju uskoro vidjeti na optuženičkoj klupi, zajedno sa ostalima", kazao je Muriz Memić, koji je često u medijima prozivao Burzić riječima - "Dalida reci ime, ja ću prezime".

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH je početkom septembra 2022. donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Dalide Burzić, bivšeg tužioca Merisa Ćate, bivšeg komesara MUP-a KS Vahida Ćosića, saobraćajnog vještaka Ševala Kovačevića, sarajevskog policajca Sakiba Kreme, te više NN lica.

Na saslušanju danas prvi svjedok bila je Sanela Hasanbegović, koja radi u MUP-u KS.

"Lažljiva i neiskrena je bila tokom saslušanja. Prešutjela je za neke stvari. Istina, rekla je za Hasana Dupovca stvari koje je trebala kazati. Zanimljivo, prezentiran je novi izvještaj bez ijednog novog dokaza. Ona je rekla da je njoj to bilo čudno i dodala da se bojala pritiska medija. Znala je da ide i zaključak obdukcije, da se radi ubistvu metalnom šipkom", dodao je Muriz Memić. 

Zatim se osvrnuo na Ninu Kisić, advokaticu Zijada Mutapa i Alise Ramić.

"Nina Kisić uporno forsira poligrafske testove. Ljubo Seferović je na poligrafu sigurni izvršilac, a imamo tri presude da se taj događaj uopće nije desio. Da li je obradio neko Mirzu Ploskića!? Mirza Ploskić je na poligrafskom testiranju bio učesnik dođajaja, a poznaje izvršioca krivičnog djela. Kakav je to zaključak poligrafa? Toliko o poligrafu i njihovim testovima. Poligraf je mašina, a na kraju čovjek piše zaključak. Alisa je, navodno, prošla poligraf. Mada znamo da je u prisustvu mame i tate davala izjavu", priča nam Memić.

Rođendan Dženanu Memiću: "Kćerki (5) sam rekao da je Dženan stradao, nikad tako nije zaplakala"

Rođendan Dženanu Memiću: "Kćerki (5) sam rekao da je Dženan stradao, nikad tako nije zaplakala"

Na kraju je dodao da mu je još nešto zasmetalo...

"Zasmetalo mi je još nešto... Sanela Hasanbegović je slagala, nije mi nikada izrazila saučešće. Kao dolazila mi je kući nakon ubistva Dženana, ali mi saučešće nije nikada izjavila. Izbrisane su i poruke iz Dženanovog telefona. Tvrdim i dan danas da su njegove poruke izbrisane u MUP-u KS. Četvro nas je vidjelo te poruke, i one su izbrisane u Odjeljenju za krvne delikte u MUP-u KS. Imam još dosta doga kazati, ali za danas toliko", rekao je Muriz Memić za portal Radiosarajevo.ba. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije