Turistkinja kvadom udarila u drvo na Bjelašnici, intervenisao GSS

6
Radiosarajevo.ba
Turistkinja kvadom udarila u drvo na Bjelašnici, intervenisao GSS
Foto: GSS Trnovo / Akcija GSS Trnovo

Na planini Bjelašnici, u reonu Štinjeg dola, u pravcu Kuće spasa danas, 26. jula desila se nesreća usljed nekontrolisane brzine i prevrtanja vozila kvad.

Na telefon Gorske službe spašavanja Trnovo u 16:20 sati došao je poziv o povrijeđenoj osobi i približnoj lokaciji unesrećene. Kvad, kojim je upravljala osoba stranog porijekla, prevrnuo se sa neuređenog puta i zaustavilo udarom u stablo bukve. Osoba koja je upravljala kvadom zadobila je povrede noge, leđa i ruke. Povrede su zbrinute, a osoba prebačena do vozila HMP Kantona Sarajevo koje je osobu preuzelo i dalje medicinski zbrinulo. 

U vrlo kratkom roku dežurni tim Gorske službe spašavanja Trnovo je izašao na teren, locirao unesrećenu osobu te zbrinuo povredu.

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

"Nesreće prouzrokovane nekontrolisanom vožnjom popularnih četvorotočkaša na našim planinama, postale su vrlo česte. U posljednjih nekoliko godina kvadovi su postali trend u našoj zemlji, iznajmljuju se na planinama i ostalim atraktivnim lokacijama. Vozači se kreću preko skijaških staza, šuma, livada, pašnjaka ili staza koje nisu namijenjene motornim vozilima, što je vrlo rizično, ne samo za vozače kvada nego i za pješake.

Pored ugrožavanja života prvenstveno, veliki broj nesreća završi uništavanjem imovine i pravljenja materijalne štete", objavio je GSS Trnovo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije